Rīgā koncertēs saksofoniste Kendija Dalfere

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Rīgas Kongresu namā 4.jūnijā kopā ar pavadošo grupu uzstāsies nīderlandiešu saksofoniste Kendija Dalfere (Candy Dulfer), portālu "Delfi" informē koncerta organizatori "Makroconcert".

Koncertā skanēs gan saksofonistes visu laiku labākās kompozīcijas, gan dziesmas no jaunā albuma "Crazy", kas pie klausītājiem nonāca šī gada sākumā.

Harizmātiskā saksofoniste pasaules slavu ieguvusi 20 gadu vecumā, kopā ar Deivu Stjuartu izpildot populāro melodiju "Lily Was Here". Gadu vēlāk klajā nāca Dalferes debijas albums "Saxuality", kas tika nominēts "Grammy" balvai un ierindojās "Billboard" gada labāko ierakstu topā. Kopš tā laika Kendija Dalfere izdevusi vēl 10 studijas albumus, un to lielākā daļa iekļuvuši atzītāko mūsdienu džeza albumu sarakstā.

Paralēli solo karjerai, Kendija Dalfere muzicējusi kopā ar Prinsu, "Pink Floyd", Vanu Morisonu, Aretu Frenklinu, Bejonsē, "Blondie" un citām pasaulslavenām grupām un dziedātājiem, apliecinot, ka viņas izpildījums nav iekļaujams tikai viena noteikta žanra robežās.

2012. gada sākumā iznācis mūziķes jaunākais albums ar nosaukumu "Crazy", kas tapis sadarbībā ar multinstrumentālistu un ilggadējo grupas "The Black Eyed Peas" muzikālo direktoru Princu Bordu. Albumā iekļautas 13 dziesmas, kuru noskaņa variē no ritmiska džeza līdz pat šobrīd tik populārajam dabstepam.

Kendijas Dalferes koncertus raksturo kvalitatīvs muzikālais izpildījums un ļoti daudz improvizācijas. Kā atzīst pati saksofoniste, ikviena dziesma katrā uzstāšanās reizē skan citādi un ir pārsteigums ne vien skatītājiem, bet arī pašiem mūziķiem.

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu servisa" kasēs www.bilesuserviss.lv


Написать комментарий