Itālijas ziemeļus atkal satricina zemestrīce

foto indimoto.com
foto indimoto.com

Svētdienas rītā Itālijas ziemeļos notikusi 5,1 magnitūdas zemestrīce, ziņo "RIA Novosti", atsaucoties uz Itālijas televīzijas kanālu "Sky Tg24".

Kārtējā zemestrīce fiksēta svētdien pulksten 21:20 pēc vietējā laika (plkst.22:20 pēc Latvijas laika), tās epicentrs atradies Modenas provincē, Novi pilsētiņā. Zemestrīces grūdienus varēja sajust arī Milānā un Padujā.

Itālijas civilās aizsardzības dienests pagaidām neziņo par cietušajiem vai bojājumiem.

Jau ziņots, ka pagājušajā otrdienā Itālijas ziemeļaustrumos Emīlijas‒Romanjas reģionā notikušajā spēcīgajā zemestrīcē ar stiprumu 5,8 magnitūdas ir gājuši bojā 17 cilvēki un 350 ievainoti, kā arī sagruvušas daudzas ēkas, vēstīja Itālijas plašsaziņas līdzekļi.

Savukārt 20.maijā Itālijas ziemeļos notika sešu magnitūdu zemestrīce, kurā gājuši bojā seši cilvēki un sagrautas simtiem ēku, tostarp daudzi vēstures un arhitektūras pieminekļi. Tās epicentrs atradās 36 kilometrus uz ziemeļiem no Boloņas, bet hipocentrs bija 5,1 kilometra dziļumā.
Šai zemestrīcei sekoja daudzi pēcgrūdieni, kuros sagruva vairākas 20.maija zemestrīcē izpostītas ēkas.

Aptuveni 7000 cilvēku pēc 20.maija zemestrīces vēl mitinās 89 telšu nometnēs, kas ierīkotas sporta laukumos, autostāvvietās, skolās un citās vietās. Šīs nometnes var uzņemt līdz 9000 cilvēku.


Написать комментарий