Igaunijā būs spēkā pedofilu ķīmiskā kastrācija

foto dreamstime.com
foto dreamstime.com

Igaunijas parlaments atbalstījis likumu par seksuālos noziegumus pastrādājošu cilvēku ķīmisko kastrāciju, cerot, ka šāda norma pasargās bērnus no pedofiliem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Par tik radikālu soļu nepieciešamību likumdevējus pārliecināja pēdējo gadu pētījumu rezultāti, paziņojis tieslietu ministrs Kristens Mihals. Viņš klāstījis, ka pedofiliem ir medicīniskas problēmas, kuru dēļ viņi arī pastrādā šos noziegumus. "Tas nozīmē, ka pēc soda izciešanas pastāv liels risks, ka viņi atkal pastrādās noziegumus," pavēstīja ministrs.

"Ārstēšanu turpmāk pielietos kā priekšnosacījumu priekšlaicīgai atbrīvošanai vai kā ārstēšanas sastāvdaļu, kas aizvieto brīvības atņemšanu," skaidrojis ministrs.

Ar ieslodzītā piekrišanu viņam varēs nozīmēt ārstēšanu uz laiku no 18 mēnešiem līdz trīs gadiem. Ja viņš pārtrauks ārstēšanu, viņam nāksies izciest brīvības atņemšanu.

Ārstēšanu nozīmēs tiesa, kas pieņems lēmumu, ņemot vērā apstākļus, kādos pastrādāts noziegums, apsūdzētā biogrāfiju, viņa dzīves apstākļus un iespējamās ārstēšanas sekas.


Написать комментарий