Grieķijas valsts parādu dēļ trūkst zāļu smagi slimiem pacientiem

foto letsworld.net
foto letsworld.net

Grieķijas varas iestādes meklē kompromisu ar medikamentu piegādātājiem, lai tie arī turpmāk nodrošinātu ar zālēm valsts aptiekas, klīnikas un ārstus, jo tūkstošiem pacientu, tai skaitā smagi slimo cilvēku pagājušajā nedēļā palikuši bez nepieciešamām zālēm valsts parādu dēļ, ziņo "RIA Novosti".

Grieķijas valsts medicīnisko pakalpojumu sniegšanas organizācijas vadītājs Gerasimoss Vuduris vietējās televīzijas ēterā paziņojis, ka varas iestādes meklē risinājumu, lai palīdzētu pirmkārt smagi slimiem pacientiem. Valsts parādu dēļ bez zālēm palikuši arī vēža slimnieki, pacienti ar sirds nepietiekamību un citām slimībām.

"Sagaidām, ka zāļu izsniegšana vēža pacientiem pakāpeniski atjaunosies," atzinis Vuduris. Viņš piebildis, ka varas iestādes izveidos "karsto telefonlīniju" pacientiem, lai viņi varētu uzzināt pēdējos jaunumus par medikamentu nodrošināšanu.

Situācija ar zāļu piegādēm kļuvusi par politisko diskusiju tematu neilgi pirms 17.jūnijā gaidāmajām Grieķijas parlamenta ārkārtas vēlēšanām. Saskaņā ar socioloģiskajām aptaujām populārākās partijas "Jaunā demokrātija" vadītājs Antoniss Samarass pieprasījis premjeram Panajotim Pikrammenam "jebkādā veidā" nodrošināt smagi slimiem pacientiem zāles. Viņš arī aicinājis aptieku darbiniekus un zāļu piegādātājus "izrādīt sapratni un līdzjūtību" un neliegt pacientiem iespēju saņemt zāles.

Jau ziņots, Eiropas Savienības (ES) prezidents Hermans van Rompejs pēc ES līderu neformālā samita 24.maijā pavēstīja, ka līderi vēlas Grieķijas palikšanu eirozonā, taču uzsvēra, ka tai ir jāpilda savus solījumi veikt reformas.

Bažas par to, ka Grieķija varētu atstāt eiro zonu, ir atjaunojušās, kopš 6. maijā notikušajās parlamenta vēlēšanās panākumus guva politiskie spēki, kas vēlas pārskatīt vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem, kas glāba Grieķiju no bankrota. Tomēr Grieķijas politiķi nespēja vienoties par valdības izveidi un valstī 17. jūnijā notiks atkārotas parlamenta vēlēšanas.

Sabiedriskās domas aptauja liecina, ka Grieķijas taupības programmu atbalstošā konservatīvā partija "Jaunā demokrātija" pirms 17.jūnijā paredzētajām parlamenta ārkārtas vēlēšanām saglabā nelielu pārsvaru pār Kreiso radikāļu koalīciju, kas asi iestājas pret nepopulārajiem taupības pasākumiem.


Написать комментарий