9. un 10.jūnijā braukšana sabiedriskajā transportā Daugavpilī būs bezmaksas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sestdien un svētdien – 2012.gada 9. un 10.jūnijā – Pilsētas svētkos, Daugavpilī braukšana sabiedriskajā transportā būs bezmaksas. Šo faktu kārtējā preses konferencē apstiprināja pilsētas vadība.

Atgādināsim, ka šī gada martā pašvaldība papildināja saistošos noteikumus par braukšanas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā ar datumiem, kad iedzīvotāji var izmantot atvieglotu vai bezmaksas braucienu.

Noteikumi nosaka, ka par puscenu (15 santīmiem) pilsētas sabiedrisko transportu var izmantot svētdienās, svētku dienās, kā arī pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkos. Savukārt Starptautiskajā veco ļaužu dienā (1.oktobrī) un Starptautiskajā invalīdu dienā (3.decembrī) cilvēkiem ar pensionāra vai invalīda apliecību brauciens ir bezmaksas.
Lai kompensētu atviegloto braukšanu no budžeta tika piešķirti papildus 15 tūkstoši latu, kurus aprēķināja ekonomisti, izejot no datiem par pasažieru plūsmu svētku dienās pēdējos 3 gados.

Kā arī domē paziņoja, ka Pilsētas svētkos vienvagonu tramvaju vietā kursēs divvagonu tramvaji. Par to, vai ir kāds plāns gadījumam, ja bezmaksas braucēju skaits būs pārāk liels, domē izlēma nerunāt.


Написать комментарий