Demenē pie purva dziedātāji un sarkanvēdera ugunskrupji izpildīs klusi skanošo operu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Biedrība Dabas koncertzāle sadarbībā ar Daugavpils novada domi, Latgales zoodārzu un Demenes pagastu Demenes ciematā organizē unikālu koncertu, kuram nav analoga ne Daugavpils apkārtnē, ne Latvijā. Parasti Dabas koncertzāles pasākumos, kurus valstī rīko jau septiņus gadus pēc kārtas, Latvijas zinātnieki populārā formā stāsta par atsevišķiem mūsu floras un faunas pārstāvjiem, bet dzejnieki un mūziķi apdzied tos savos darbos.

Šāda veida pasākums notiks sestdien, 30.jūnijā, kad plkst.19:00 purvs pie pamestās mājas kļūs par zaļo koncertzāli, un slavenie mūziķi un amfībiju sugas pārstāvji ar romantisku nosaukumu Bombina bombina piedalīsies klusi skanošajā operas izrādē.
Šodien preses konferencē Daugavpils domē neparasta koncerta organizatori – Latgales zoodārza direktors Mihails Pupiņš un biedrības Dabas koncertzāle pārstāvji – pastāstīja par gaidāmo pasākumu. Izrādījās, ka šogad koncerts notiks sakarā ar gada dzīvnieku, par kuru ir kļuvis Bombina bombina, kas tulkojumā no latīņu valodas nozīmē „klusi skanošā” - sarkanvēdera ugunskrupis.

Mūziķis Ingus Ulmanis teica, ka šai vardei ne tikai ir reti vokālie dotumi, bet arī neparastas acu zīlītes sirds formā. «Tas nozīmē, ka ugunskrupis dzied mīlestības valodā», - viņš ir pārliecināts.

Latgales zoodārza direktors Mihails Pupiņš pastāstīja, ka Latgales ir Eiropas ziemeļu daļa, kuru apdzīvo šī reta suga, pavisam Latvijā dzīvo tikai aptuveni 500 sugas pārstāvji. Mihails daudzus gadus nodarbojas ar sarkanvēdera ugunskrupju aizsardzību un saglabāšanu un uzskata, ka ļoti savlaicīgi šim procesam pievienojas arī mākslas pārstāvji.

Pasākumu veidos dažas daļas – pirmajā daļā visi interesenti 15 zinātnes darbnīcās varēs iepazīties ar klusi skanošās operas galveno varoni, otrajā – tiks lasīti stāsti un dzeja par godu pasākuma varonim, bet trešā daļa tiks veltīta mūzikai. Operu izpildīs Ingus Ulmanis, Aigars Voitišķis, Kaspars Tobis, Andris Sejāns, Valdis un Ruta Muktupāveli un Anrijs Grīnbergs, kā arī vijoļu kvartets un, protams, sarkanvēdera ugunskrupji. Ieeja pasākumā ir par brīvu.
 



Написать комментарий