Tiks izstrādāts dambja ierīkošanas tehniskais projekts, lai izvairītos no Grīvas kapu appludināšanas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

23.maijā Daugavpils Komunālās saimniecības pārvalde izsludināja konkursu par Daugavpils pilsētas Grīvas kapu un tiem piegulošās applūstošās teritorijas pretplūdu pasākumu tehniskā projekta izstrādi. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 4.jūnijs, pasūtījums pretendentam jāizpilda triju mēnešu laikā, pēc kā būs iespējams uzsākt darbus.

Kā zināms, ilgus gadus Grīvas kapi tiek appludināti. Šo problēmu vairākkārt akcentēja tur apbedīto cilvēku radinieki. Taču vai nu nebija kam risināt šo problēmu, vai arī pietrūka līdzekļu.

Pagājušajā gadā ģeoloģi uzsāka darbus, lai novērtētu grunts stāvokli Grīvā un noteiktu, kāds tieši dambis būtu nepieciešams, lai novērstu plūdu iespējamību kapos. Tiek pieņemts, ka dambis, kas ir vienkāršs, drošs un nedārgs aizsprosta veids, apturēs pavasarī pārplūstošo upi Laucese. Nākotnē ir iespējama arī aizsprostu izveidošana Lauceses ietekā.

Jāatzīmē, ka agrāk municipālā uzņēmuma “Labiekārtošana – D” apbedīšanas pakalpojumu nodaļas vadītājs Mečislavs Truskovskis portālam Gorod.lv ziņoja, ka šī gada budžetā kapu appludināšanas problēmai tika piešķirti 50 tūkstoši latu. Šie līdzekļi arī tiks izmantoti, lai sagatavotu tehnisko dokumentāciju un veiktu nepieciešamos darbus.

Savukārt vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka, ierīkojot dambi, tiks izmantotas smiltis, kas lielā daudzumā tiks noņemtas 18.Novembra ielas rekonstrukcijas projekta rezultātā. Izstrādātais tehniskais projekts ļaus noteikt dambja apjomus un ierīkošanas vietu.


Написать комментарий