A.Kursītis: Naftas bāzes Cietoksnī sakārtošanas darbi ir apturēti

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Mikrorajona Cietoksnis 633 iedzīvotāji, kas ir pret naftas bāzes funkcionēšanu vēsturiskā pieminekļa teritorijā, parakstīja vēstuli, kas ir adresēta Vides ministrijai. Vēstule, kurā iedzīvotāji apgalvo, ka bāze ir pretlikumīga, tika nosūtīta arī domes vadībai.

Atgādināsim, ka mikrorajona iedzīvotāju neapmierinātība radās, kad pagājušā gada septembrī firma „Biznes solutions” izsolē iegādājās „Daugavpils siltumtīkli” bijušo naftas bāzi, kurā komersants plāno ierīkot dīzeļdegvielas glabāšanas bāzi.

MSL jau ir ziņojuši, ka uz iedzīvotāju kopīgo vēstuli no ministrijas ir atnākusi atbilde, kurā esot teikts, ka SIA „Biznes solutions” nav šajā gadījumā nepieciešamās Vides pārvaldes atļaujas veikt apkārtējās vides piesārņojošu darbību. Kā arī ministrija apšauba naftas bāzes atbilstību pilsētas teritoriālajām plānojumam, jo Cietokšņa teritorijā ir aizliegti paaugstinātas bīstamības objekti.

Kārtējā preses konferencē Daugavpils domē domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka pašlaik komersants, ka sakārto teritoriju, ir apturējis darbus un sagatavojis dokumentus, kas ir jāsaskaņo ar Pieminekļu aizsardzības inspekciju. Ja struktūra saskaņos ieplānotos darbus, dokumenti tiks iesniegti Būvniecības departamentā un darbi tiks atjaunoti, paziņoja izpilddirektors.

Pašvaldībai nav informācijas, ka naftas bāzes atrašanās pieminekļa teritorijā ir nelikumīga, atzīmēja A.Kursītis.

Komentējot bāzes pārdošanu privātfirmai, A.Kursītis atzīmēja, ka īpašumu uzņēmējs iegādājās izsolē, un komersants pats izlēma nopirkt objektu. «Ja objekts tiks atzīts par bīstamu, nekādas naftas produktu glabāšanas tur nebūs», - teica A.Kursītis.

Sanāk, ka pašlaik firmai „Biznes solutions” jāpierāda, ka bāzes teritorijā nenotiek būvniecība, bet objekts, kas tiek sakārtots, atbilst visām likuma prasībām par drošību.


Написать комментарий