Asinsanalīžu stobriņi 'Gaiļezera' apkaimē: inspekcija vainīgos neatrod

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Pārbaudot informāciju par Rīgas Austrumu slimnīcas "Gaiļezers" apkārtnē atrastajiem izmētātajiem asins analīžu stobriņiem, Veselības inspekcija nav konstatējusi bīstamo atkritumu glabāšanas pārkāpumus slimnīcā, taču nav arī tikusi skaidrībā, kā stobriņi nonākuši slimnīcas apkaimē, portālu "Delfi" informēja inspekcijā.

Pārbaudes laikā noskaidrots, ka bīstamie atkritumi ir jau savākti un vairs neatrodas norādītajā vietā. Pēc stacionāra "Gaiļezers" vadības sniegtā paskaidrojuma analīžu stobriņi neatradās stacionāra teritorijā, bet pēc datu fragmentiem, kas bija uz tiem salasāmi, nebija iespējams identificēt personu datus un ārstniecības iestādi, no kurienes tie nākuši.

Inspekcijas pārbaudē noskaidrots, ka stacionāra "Gaiļezers"bīstamo atkritumu savākšana notiek saskaņā ar izstrādāto un valdes apstiprināto Higiēniskā un pret epidēmiskā režīma plānu, kurā viena no sadaļām ir atkritumu apsaimniekošana.

Rīgas Austrumu klīniskajai slimnīcai ir noslēgts līgums ar bīstamo atkritumu savākšanas firmu AS "BAO". Pārbaudes laikā, apskatot bīstamo atkritumu savākšanas vietu stacionārā"Gaiļezers", secināts, ka vairāk nekā desmit dzelteni bīstamo atkritumu konteineri ar "BAO" marķējumu izvietoti stacionāra pagrabtelpās.

Pēc slimnīcas vadības skaidrojuma, visas nodaļas bīstamos medicīniskos atkritumus nogādā šajos konteineros, un saskaņā ar noslēgto līgumu, "BAO" atkritumus no stacionāra izved trīs reizes nedēļā.

Veselības inspekcija uzsver, ka medicīniskie atkritumi varbūt bīstami sabiedrības veselībai un videi, tāpēc aicina ārstniecības iestādes izturēties ar vislielāko atbildību pret medicīnisko atkritumu apsaimniekošanu.Tāpat arī iedzīvotāji tiek aicināti informēt Veselības inspekciju par līdzīgiem gadījumiem, lai būtu iespējams operatīvi veikt pārbaudes notikuma vietā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka grāvī netālu no"Gaiļezers" ēkas mētājas vairāk nekā 50 asins analīžu stobriņu. Vairāki stobriņi bija saplēsti. Pacientu personīgos datus uz stobriņiem salasīt gan būtu grūti, uz viena bija salasāms kāds datums – 2010.gada 22.marts.


Написать комментарий