Mākoņkalna folkloras kopai – 30

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

Mākoņkalna folkloras kopa 19.maijā svinēja 30 gadu jubileju. Apsveicēju pulkā bija Bērzgales folkloras kopa „Bērzgale”, Nautrēnu kultūras nama folkloras ansamblis „Rogovka”, Ratnieku folkloras kopa, Mākoņkalna jauniešu deju kolektīvs, Dagdas folkloras centra kopa „Olūteņi”, Andrupenes folkloras kopa „Sovvaļņīki”, Mākoņkalna līnijdeju kolektīvs „Super-Star” un Mākoņkalna amatierteātris “Raudive”.

Sveicēju pulkā bija arī Mākoņkalna pagasta pārvaldes vadītājs Sergejs Bašmakovs, bijušie Mākoņkalna pagasta vadītāji Staņislavs Šķesters, Vasīlijs Bašmskovs ,kā arī R.Gaidiss ar kundzi. Labi vēlējumi un sirds siltums deva nenovērtējamu laimes sajūtu. Kopa savu darbību uzsākusi 1982. gadā, tās dibinātāja bija Z.Laizāne. Gadu laikā sastāvs ir mainījies un pulcinājis klāt jaunas balsis. Pašreizējā kopas vadītāja ir Ināra Smirnova.

Mākoņkalna folkloras kopa ir piedalījusies Dziesmu un deju svētkos, Starptautiskos folkloras festivālos un citos pasākumos, priecējusi klausītājus ar skanīgām balsīm un dāvājusi tautasdziesmas spēku. Paldies visiem, kuri bija kopā ar mums 30 gadu jubilejā. Paldies Rēzeknes novada domei, kā arī Rēzeknes novada Kultūras nodaļas vadītājai Inārai Pleikšnei un metodiķei Inārai Grietiņai.

05.06.2012 , 13:45

rezeknesnovads.lv


Написать комментарий