Vakar notika Eiropas čempionāta snūkerā 2012 svinīgā atklāšanas ceremonija

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Tika darīts viss iespējamais, lai godam uzņemtu daudzus (vairāk nekā 200) kārtējā Eiropas čempionāta snūkerā dalībniekus vīriešu, sieviešu un senioru kategorijās.

Tas ir nozīmīgs notikums ne tikai Daugavpils, bet arī Latgales mērogā. Krāsainais svētku sporta zāles noformējums radīja ļoti patīkamu gaisotni un to izjūta visi atbraukuši. Varam un protam organizēt Eiropas turnīru labā līmenī. Jāsaka paldies visiem, kas ar to nodarbojās, kas ielika tajā savu sirdi un dvēseli! Malači, godam padarīts darbs.

Eiropas čempionāta atklāšanas ceremonijā piedalījās ne tikai mūsu pašvaldības deputāti un pilsētas mērs Žanna Kulakova, bet arī Eiropas Biljarda un Snūkera federācijas daudzi pārstāvji: Maksims Kasis – EBSA ģenerālsekretārs, Saimons Smits – EBSA direktors, Džeims Lisijs – EBSA priekšsēdētājs. Ceremonijā piedalījās Krievijas un Baltkrievijas konsuli, pilsētas uzņēmumu, organizāciju un firmu prezidenti un vadītāji.

Eiropas čempionāts apvienoja visus, kas nav vienaldzīgi pret šo sporta veidu. Pēc Latvijas valsts nacionālās himnas atskaņošanas oficiālās personas griezās pie čempionāta dalībniekiem, novēlējot viņiem ne tikai uzvarēt, bet arī patīkami pavadīt savu brīvo laiku mūsu pilsētā, apmeklējot tās ievērojamās vietas. Visi, kas ir atbraukuši uz sacensībām, tika izmitināti viesnīcā «Latgola».

Katram dalībniekam pasniedza speciālu dāvanu komplektu ar suvenīriem un bukletu, kurā ir 33 lappuses un kurā ir iekļauta informācija par turnīra dalībniekiem, turnīra tabulas, Eiropas čempionu vārdi, sākot ar 2001.gadu. Pēc dāvanu pasniegšanas un katras komandas fotosesijas pie reklāmas izkārtnes, pasākumā uzstājās orķestris ar dziedātāju.

16 spēļu galdi ir kaujas gatavībā un gaida spēlētāju pirmos precīzus sitienus. Starp citu, pirmais mēģinājuma sitiens mūsu mēram neizdevās, viņa netrāpīja, bet teica, ka trenēsies, ja gadīsies brīvais brītiņš.

Mūsu galvenā cerība šajā čempionātā – Tatjana Vasiļjeva, visdrīzāk, tiksies ar Eiropas čempionāta pieckārtīgu čempioni Vendiju Jansu (Beļģija). Šī tikšanās ir iespējama tikai finālā. Latvijas Republikas Biljarda Federācijas viceprezidents Sergejs Koļcovs un Daugavpils OC direktors Uldis Pastars ļoti tic mūsu sportistes panākumos.
Atklāšanas ceremonijā piedalījās arī labākais pasaulē snūkera komentētājs Vladimirs Siņicins (Krievija, dzimis Kuvšinovo pilsētā, Tveras apgabalā, bet dzīvo Rīgā), Augstākās kategorijas tiesnesis, 1.klases referijs. Katrs, kam izdevās parunāt ar šo cienījamo metru, paspieda viņam roku un pateicās par lieliem panākumiem.

Šodien plkst.10:00 sākās sacensību pirmās spēles apakšgrupās. Novēlam visiem dalībniekiem labu noskaņojumu! Visi snūkera cienītāji tiek aicināti uz Daugavpils OC – nāciet un atbalstiet sportistus!

FOTOGRĀFIJAS


Написать комментарий