Putins ieradies vizītē Ķīnā

foto topnews.in
foto topnews.in

Otrdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzsāk trīsdienu vizīti Ķīnā, un sarunu dienas kārtībā dominē enerģētikas un ārpolitikas jautājumi, ziņoja raidsabiedrība BBC.

Putins pirms vizītes izteicies, ka viņš arī turpmāk gribētu palielināt divpusējo tirdzniecību, kas pagājušajā gadā sasniedza 84 biljonus ASV dolārus (42 miljoni latu). Prezidents Ķīnas medijiem pastāstīja, ka viņš gribētu palielināt divpusējās tirdzniecības apmērus līdz 100 miljardiem ASV dolāru (50 miljardi latu) 2015.gadā un 200 miljardiem ASV dolāru (100 miljardiem latu) 2020.gadā, akcentē BBC.

Krievijas līderis uz Pekinu dodas sešu ministru un gāzes giganta "Gazprom" un citu enerģētikas kompāniju vadītāja pavadībā. Vizītes laikā ir iecerēts parakstīt aptuveni 17 biznesa un tirdzniecības darījumus starp Krieviju un Ķīnu, kanālam BBC stāstīja prezidenta palīgi.

Tomēr joprojām nav skaidrs, vai darījumos ir iekļauts arī ilgi gaidītais gāzes līgums, kas atļautu Maskavai piegādāt aptuveni 70 miljardus kubikmetrus gāzes saviem kaimiņiem. Pēdējie ziņojumi liecina, ka cenu domstarpības starp pasaulē lielāko enerģijas ražotāju Krieviju un pasaulē lielāko enerģijas patērētāju Ķīnu saglabājas, ziņoja BBC.

Otrdien Krievijas prezidents tiksies ar Ķīnas prezidentu Hu Dziņtao, savukārt trešdien Putins tiksies ar Ķīnas vicepremjeru Li Keijangu, kas, kā gaidāms, būs nākamais Ķīnas premjerministrs, un Sji Dzjiņpinu, kuram paredzēts kļūt par nākamo prezidentu pēc šogad paredzētās līderu maiņas. Ceturtdien Krievijas prezidentam paredzēts apmeklēt reģionālās drošības samitu.


Написать комментарий