Ludzā uzsākta plaša Lattelecom optiskā tīkla izbūve

foto gfi.com
foto gfi.com

Latvijas vadošais elektronisko pakalpojumu sniedzējs Lattelecom uzsācis optiskā tīkla infrastruktūras izbūvi Ludzā. Izbūves pirmā kārta aptvers kopumā 33 daudzdzīvokļu namus, tādējādi gandrīz 1500 mājsaimniecībām nodrošinot iespēju pieslēgt ātro un kvalitatīvo optisko internetu.

Jau patlaban ir noslēgusies vairāk nekā trešdaļa plānoto darbu un Lattelecom optiskais internets ir pieejams 13 mājās 18. Novembra, Biržas, Blaumaņa un Raiņa ielā. Jūnijā izbūve tiks pabeigta arī citviet Biržas un Blaumaņa ielā, kā arī Baznīcas, Latgales, Liepājas, Parku, Skolas, Stacijas un Stroda ielā.

Optiskā tehnoloģija nodrošina ievērojami lielāku datu pārraides kapacitāti, kas nozīmē, ka visas darbības internetā norisināsies daudz ātrāk. Lietotāji var bez bažām skatīties tiešsaistes video augstā kvalitātē, spēlēt online spēles bez attēla un skaņas aiztures un veikt ātru personīgo failu apmaiņu ar draugiem un kolēģiem u.c.

„Tāpat kā daudzviet Latvijā tagad arī Ludzā būs pieejams Lattelecom optiskais internets, kas sniegs daudz jaunas priekšrocības pilsētas iedzīvotājiem. Ludza pazīstama kā nozīmīgs transporta mezgls, turklāt arī novada pašvaldība attīsta uzņēmējdarbību transporta pakalpojumu jomā, tāpēc kvalitatīva pieeja globālajam tīmeklim ir īpaši svarīga. Modernā interneta tehnoloģija cels novada reitingus un sekmēs izaugsmi uzņēmējdarbībā," stāsta Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča.

Ludzas novada pašvaldības izpilddirektors Sergejs Jakovļevs komentē: „Ikviens no mums darbā, mājās vai bibliotēkās izmanto datoru un internetu, jo mūsdienās e-vides iespējas ir bezgalīgas. Optiskā interneta izbūve Ludzā palīdzēs sekmīgāk izmantot ikdienas saziņas līdzekļus - elektronisko pastu un skaipu, sekmēs e-izglītības iespēju izmantošanu un ļaus attīstīties jauniem uzņēmējdarbības virzieniem. Ludzas pilsētas iedzīvotāji varēs ekonomēt laiku un līdzekļus, izmantojot tiešsaistes pakalpojumus, izmantojot videozvanu un tiešraižu iespējas."

Patlaban Lattelecom optiskais internets ar ātrumu līdz pat 500 Mbit/s jau ir pieejams vairāk nekā 425 000 mājsaimniecību visā Latvijā. Pilnvērtīgu optiskā interneta pieslēgumu nodrošina unikāls pieslēgums katram lietotājam, ko lieto vienīgi attiecīgais klients.

05.06.2012 , 19:00

ludzaspils.lv


Написать комментарий