Eiropas fondu apakškomiteju pārstāvji augsti novērtēja Rēzekni

foto no rezekne,kv
foto no rezekne,kv

Pagājušā nedēļā Rēzeknē norisinājās Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda uzraudzības komitejas un apakškomiteju sēdes. Vadošie speciālisti ne tikai pārrunāja ļoti plašu jautājumu loku, bet arī klātienē iepazinās ar Rēzeknē topošajiem objektiem, kuru realizēšanai tika piesaistīti Eiropas fondu līdzekļi.

Speciālisti augsti novērtēja pilsētas vadības ieguldījumu Rēzeknes attīstībā, uzlabojot infrastruktūru, kultūru un citas pilsētai svarīgas jomas.

Pasākumā piedalījās aptuveni 90 dalībnieki, tajā skaitā Eiropas Komisijas Reģionālās politikas ģenerāldirektorāta (DG REGIO), Nodarbinātības, sociālo jautājumu un iekļaušanas ģenerāldirektorāta (DG EMPL), Eiropas Komisijas Ekonomikas un finanšu lietu ģenerāldirektorāta, kā arī ES fonda vadošās iestādes, ES fondu atbildīgo iestāžu un sadarbības iestāžu, Valsts kases un citu institūciju pārstāvji.

Divu dienu laikā tika izskatīti aktuāli jautājumi un pieņemti nozīmīgi lēmumi, kuri saistīti ar ES fondu uzraudzību, stratēģiju un apguvi. Tika pievērsta uzmanība fondu ieviešanas progresam, apstiprinātajām budžeta virssaistībām ES fondu projektu īstenošanai šajā plānošanas periodā, aktualitātes ES fondu ieviešanā izglītības un zinātnes jomā, informācijai par lielo satiksmes nozares projektu progresu. Būtiski bija arī jautājumi par maksājumu atjaunošanu Latvijai, gatavošanos nākamajam Eiropas Savienības fondu plānošanas periodam, jauniešu iniciatīvas pasākumiem.

Pasākuma ietvaros konferences dalībnieki apmeklēja vairākas projektu īstenošanas vietas – Austrumlatvijas reģionālo daudzfunkcionālo centru un Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru, uzņēmumu „NewFuels”, kurš tikko sāka realizēt vērienīgu projektu, apskatīja infrastruktūras uzlabošanas projektus – ceļu sakārtošanu un rekonstrukciju.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs pateicās visiem komitejas dalībniekiem par viesošanos Rēzeknē: „Latgalē joprojām ir daudz darāmā, lai tā pietuvinātos citu Latvijas un Eiropas reģionu līmenim. Tamdēļ, pateicos Jums, kuri piedalās struktūrfondu līdzekļu sadales lēmumu pieņemšanā, gan par atbalstu, gan arī par piedalīšanos Latgales jautājumu risināšanā. Pateicoties pastāvīgam un neatlaidīgam darbam Eiropas struktūrfondu apgūšanā, mēs esam sasnieguši pozitīvus rezultātus. Tāpēc nākamā plānošanas perioda izstrādāšanas pamatā būs mūsu uzkrātās zināšanas un pieredze, kas ļaus izvairīties no kļūdām un izvirzīt pareizas prioritātes, kuras nodrošinās maksimālu ekonomisko izaugsmi gan Latgalei, gan Latvijai kopumā.”

Latvijā katru gadu tiek rīkotas Eiropas Komisijas pārstāvju izbraukuma sēdes, kuru laikā tiek apspriesti dažādi jautājumi, tajā skaitā arī jautājums par no Eiropas fondiem piesaistīto līdzekļu izmantošanu projektu īstenošanai. Šoreiz par pulcēšanās vietu tika izvēlēta Rēzekne – pilsēta, kura aktīvi izmanto Eiropas fondu finansēšanas iespējas un realizē vērienīgus projektus.


Написать комментарий