Mančestras “United” paziņo par Kagavas iegādi

foto goal.com
foto goal.com

Anglijas futbola klubs Mančestras "United" savā mājaslapā oficiāli paziņojis par vienošanās panākšanu ar perspektīvo japāņu pussargu Šindzi Kagavu un viņa pārstāvēto klubu Dortmundes "Borussia".

Pārejas summa un darījuma detaļas netiek izpaustas, bet paredzams, ka Mančestras grands šķirsies no 14 miljoniem sterliņu mārciņu.

"Mančestras "United" ir priecīgs paziņot par vienošanās panākšanu ar Dortmundes "Borussia" un Šindzi Kagavu par spēlētāja pāreju uz mūsu klubu. Tagad darījums ir atkarīgs tikai no spēlētāja medicīniskās pārbaudes iziešanas un darba atļaujas iegūšanas. Paredzams, ka šie nosacījumi tiks izpildīti līdz jūnija beigām," vēsta "United" oficiālā mājaslapa. Līdz ar to 23 gadus vecais Kagava kļuvis par tik ilgi gaidīto pastiprinājumu vidējā līnijā - Anglijas vicečempioni interesējās arī par beļģu talantu Edenu Azāru, taču šai cīņā uzvarēja Londonas "Chelsea", savukārt interešu lokā bijis arī "Sao Paulo" pussargs Lukašs Moura.

Japānas pilsētā Kobē dzimušais pussargs uz Eiropu pārcēlās pirms diviem gadiem, kad Dortmundes "Borussia" viņu no Japānas kluba "Cerezo Osaka" iegādājās par tikai 350 tūkstošiem eiro. Nu "United" nāksies šķirties no gandrīz 50 reižu lielākas summas - 14 miljoniem sterliņu mārciņu jeb vairāk nekā 17 miljoniem eiro. Šo divu sezonu laikā Kagava palīdzējis klubam divreiz triumfēt Vācijas Bundeslīgā un šosezon iegūt arī Vācijas kausu. Pirmajā sezonā Kagava izlases rindās gūtā savainojuma dēļ izlaida ļoti daudz spēļu, kopumā Bundeslīgā piedaloties vien 18 mačos, taču gūstot astoņus vārtus. Šosezon Kagavas kontā ir 31 spēle un 13 precīzi sitieni.

Savukārt slavenais brazīlietis Ronaldinju oficiāli pievienojies Brazīlijas klubam "Atletico Mineiro". Ronaldinju no Itālijas "Milan" uz Brazīlijas "Flamengo" pārcēlās tikai pirms pusotra gada, taču pēdējās nedēļās spēlētāja attiecības ar klubu kļuva manāmi saspīlētas. Ronaldinju nule atstāja Flamengo", turklāt vēloties to iesūdzēt tiesā, cerot iegūt nesamaksātos vairāk nekā 16 miljonus eiro. Par 32 gadus vecā brazīlieša pakalpojumiem interesējās arī "Palmeiras" un Ķīnas klubs "Guangzhou Fuli". Tikmēr nīderlandiešu aizsargs Hedvigs Maduro pēc četrarpus Valensijā pavadītiem gadiem kā brīvais aģents pievienojies "Sevilla".

Jaunu komandu acīmredzot atradis arī Francijas izlases pussargs Marvēns Martēns. 24 gadus vecais spēlētājs jau sezonas izskaņā paziņoja, ka pametīs "Sochaux", kurā pavadījis visu profesionālo karjeru un kas šosezon Francijas čempionātā izglābās no izkrišanas uz otro līgu. Par Marvēnu interesējās vairāki klubi, bet viņš nolēmis pievienoties bronzas godalgas īpašniecei "Lille", kas, kā jau vēstīts, par 40 miljoniem eiro pārdos Azāru. "Sochaux", kas no Martēna transfēra iegūs no astoņiem līdz desmit miljoniem eiro, pametīs vēl viens talants Riads Budebūzs, par kuru interesējoties "Liverpool" un Lionas "Olympique". Pēdējās dienās vairāki franču un zviedru mediji vēstīja, ka ambiciozais PSG par 40 miljoniem eiro vēlas iegūt Zlatanu Ibrahimoviču, taču "Milan" direktors Adriāno Galjāni Itālijas presē sacīja, ka neviens piedāvājums neesot saņemts un ka šīs baumas esot nepatiesas.

06.06.2012 , 11:50

sportacentrs.com


Написать комментарий