Pusgadu pēc traģiskas Krāslavas avārijas uzlabos liktenīgo pagriezienu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Pusgadu pēc traģiskās Krāslavas avārijas, kurā Jaungada naktī dzīvību zaudējuši septiņi jaunieši, vietējā pašvaldība plāno nedaudz uzlabot drošību liktenīgajā līkumā pie Rudņas upes, ceturtdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Krāslavas novada domes izpilddirektors Jānis Geiba laikrakstam pastāstījis, ka tuvākajās dienās novadā sāks ceļu asfaltēšanu, un dome vienojusies ar ceļu būvniekiem, ka pie viena uzlabos arī liktenīgo pagriezienu. Veidojot uzbērumu, nedaudz pārveidos pagrieziena rādiusu un brauktuvi nedaudz pavirzīs. Pēcāk izvērtēs, vai papildus būs nepieciešams izvietot arī aizsargbarjeru.

Geiba laikrakstam skaidrojis, ka dome vēlējusies uzticēt šos darbus profesionāļiem, kas zina, kā tas pareizi darāms, un kam pieejama atbilstoša tehnika. Un, tā kā ceļu būves projektu Krāslavas novadā plānots sākt vasarā, nolemts, ka bīstamās vietas pārveides darbi jāapvieno ar tiem.

Geiba paudis, ka traģiskais notikums novadā nebūt nav aizmirsts un vēl pirms pāris dienām ar domes priekšsēdētāju pārsprieduši iespējamos risinājumus negadījuma vietā.

"LVC" Satiksmes organizācijas pārvaldes direktors Māris Zaļaiskalns laikrakstam apstiprinājis, ka šajā līkumā neplāno uzstādīt aizsargbarjeras, atgādinot, ka avārijas brīdī jaunieši iebrauca 90 grādu līkuma iekšējā malā. Šī esot netipiska situācija, jo parasti centrbēdzes spēka rezultātā automašīnas nobraucot no ceļa līkuma ārmalā.

Aizsargbarjeras līkumu vai pagriezienu iekšmalās praktiski nekad neliek. "To, kur likt barjeras, izvērtē pēc satiksmes plūsmas un reģistrēto negadījumu skaita, turklāt rēķinoties ar ierobežotajiem līdzekļiem," sacījis Zaļaiskalns.

Jau ziņots, ka septiņu jauniešu vecumā no 16 līdz 19 gadiem dzīve aprāvās 1.janvāra agrā rītā avārijā Krāslavas novadā ceļa posmā Izvalta-Šķeltava. Jaunieši, visticamāk, atgriezās mājās no jaunā gada svinībām.

Šajā ceļa posmā ir ļoti ass pagrieziens, uz ceļa bija sniegs un ledus. Vieglā automašīna "Mazda" ceļa līkumā nobrauca no ceļa un iebrauca upē. Glābēji atrada auto, kas upē bija apgāzusies uz jumta. Visi pasažieri jau bija zaudējuši dzīvības.

Galvenie iemesli traģiskajai avārijai pie Krāslavas bijis neatbilstošs braukšanas ātrums un automašīnas tehniskais stāvoklis. Krāslavā traģiskajā avārijā jaunieši gāja bojā noslīkstot, nevis gūstot traumas. Pagaidām nav zināms, vai jaunieši bija alkohola reibumā.


Написать комментарий