Darba devēju konfederācijas pārstāvji Daugavpilī pastāstīja par savu darbu un uzzināja dažas uzņēmēju problēmas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

6.jūnijā Daugavpili ar vizīti apmeklēja Latvijas darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore un eksperti, lai novērtētu reģiona vajadzības, sekmētu informācijas apriti un sadarbību, kā arī diskutētu par problēmām, ar kurām saskārās uzņēmēji.

Sākumā LDDK pārstāvji apmeklēja šūšanas uzņēmumu “Lattex D”, tikās ar biznesa inkubatora pārstāvjiem, kurā sastāv minētais uzņēmums, kā arī apmeklēja “Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcu”.

Plkst.15:00 LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone tikās ar Daugavpils vicemēriem Vitāliju Azareviču un Līviju Jankovsku, ar uzņēmējiem, kuri tika uzaicināti uz diskusiju. Jāatzīmē, ka uzņēmēji atsaucās uz priekšlikumu apspriest viņu problēmas un stundu sava darba laika veltīja tikšanai ar konfederācijas pārstāvjiem.

Pirms uzklausīt vietējā biznesa problēmas, L.Meņģelsone 45 minūtes stāstīja par konfederācijas darbu, un tas, kā izrādījās, tika organizēts īstenotā projekta ietvaros. Pēc ģenerāldirektores runas, beidzot, varēja izteikties uzņēmēji. Jautājumu pēc būtības uzdeva “Latvijas Maiznieks” priekšsēdētāja vietnieks Jānis Užulis, kurš paziņoja galvaspilsētas viesiem, ka mūsu reģionā pastāv kvalificētu vidējā un augstākā posma darbinieku trūkuma problēma. J.Užulis atzīmēja, ka, neskatoties uz to, ka uzņēmumā darba alga ir lielāka par vidējo valstī, šaura profila kvalificētus speciālistus (inženierus, elektronikas, tehnoloģijas speciālistus, maizes cepējus) nav iespējams atrast. Maizes ražošanas firmas pārstāvis aktualizēja problēmu, kad valsts, piešķirot naudu augstskolām un profesionālajām skolām, neņem vērā speciālistu pieprasījumu darba tirgū. Kā arī J.Užulis lūdza konfederācijas palīdzību, lai atrisinātu jautājumus, kas ir saistīti ar prakses vietu nodrošināšanu, atzīmējot, ka uzņēmums ir gatavs pieņemt praktikantus, ja tādi būtu, un vēlāk nodrošināt viņus ar darbu savā firmā.

Tikšanās gaitā LDDK pārstāvis apsprieda jautājumu par iespēju nodrošināt uzņēmuma darbiniekus ar dzīvojamo platību. Pēc LDDK valdes priekšsēdētājas Nataļjas Petrovas vārdiem, pašvaldība varētu atbalstīt uzņēmējus un apsvērt iespēju uz atlaižu nosacījumiem iznomāt firmas darbiniekiem municipālās dzīvojamās telpas.

L.Meņģelsone uzmanīgi uzklausīja uzņēmēju priekšlikumus un apsolīja, ka centīsies sekmēt problēmu risinājumus. Uzņēmēju un konfederācijas pārstāvju saruna turpinājās neformālos apstākļos, un ceram, ka tā bija produktīva.



Написать комментарий