Sezonas noslēgumā Daugavpils teātrī var noskatīties „Mīļās draudzenītes”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Droši vien katram stiprā dzimuma pārstāvim būtu interesanti uzzināt, par ko runā sievietes viņa prombūtnē. 6.jūnijā Daugavpils vīriešiem radās iespēja ne tikai pavērot, ka pavada laiku labas draudzenes, bet arī noklausīties viņu sarunas un mēģināt izprast sieviešu psiholoģijas īpatnības.

Vakar Daugavpils teātrī notika sezonas pēdējā pirmizrāde – „Mīļās draudzenītes”, izrādes pamatā ir skandalozi pazīstamas amerikāņu rakstnieces Lauras Kanningemas luga ar tādu pašu nosaukumu. Jāatzīmē, ka šī luga joprojām ir viena no pieprasītākajiem teātra uzvedumiem pasaulē.
Lugas sižets nav sarežģīts – 6 sievietes vecumā „nedaudz pāri...” satiekas, lai morāli un materiāli atbalstītu savu draudzeni, kas pēc viņu domām nespēj pielāgoties dzīvei un ir mātes cerībās. Galu galā vakars, kas sākās ar pļāpāšanu un sieviešu problēmu apspriešanu, noslēdzas pavisam negaidīti.

Katra no izrādes varonēm savā ziņā ir neatkārtojama – Marta ir par sevi pārliecināta lietišķā sieviete, Žanna ir jūtīga radošā būtne, modele Liza slimo ar anoreksiju un pārdzīvo mīļotā neuzticību, manikīre Ņina domā tikai par seksu, Suzanna ir neizdevusies aktrise, kas strādā par oficianti un romantiskā skaistule Ieva, kas gaida bērnu no mazpazīstamā vīrieša. Viņas visas sapņo par lielo mīlestību, par ģimeni un stirpu vīrieša plecu blakus. Sanāca jautrs, bet vietām traģikomisks stāsts par sen pazīstamo cilvēku savstarpējām attiecībām. Т

Šo sieviešu izrādi režisējis pazīstamais lietuviešu režisors no Paņevežas Rolands Atkočūns. Izrādē piedalās mūsu teātra aktrises Karīna Sidina, Žanna Lubgāne, Karīna Lučiņina, Irīna Kešiševa, Inese Ivulāne un Svetlana Pavloviča.

Izrāde ir ļoti aizkustinoša un sievietēm tuva, neskatoties uz to, ka izrādes režisors ir vīrietis.

Šodien, 7.jūnijā, plkst.18:30 notiks vēl viena izrāde „Mīļās draudzenītes”. Iesakām to apmeklēt, turklāt biļetes vēl ir pārdošanā.



Написать комментарий