Ātrās palīdzības šoferiem paredz iespēju strādāt normālo pagarināto darba laiku

foto zz.lv
foto zz.lv

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti trešdien, 6.jūnijā, noslēdza darbu pie grozījumiem Ārstniecības likumā, paredzot iespēju ātrās palīdzības automašīnu vadītājiem, tāpat kā neatliekamās palīdzības brigādē strādājošajām ārstniecības personām, strādāt pagarināto normālo darba laiku un, strādājot ilgākas darba stundas, nopelnīt vairāk.

„Patlaban neatliekamās palīdzības dienests saskaras ar akūtu autovadītāju trūkumu, atalgojums ir nepietiekams, un šoferi bieži vien strādā vairākos darbos. Atšķirībā no brigādē strādājošajiem mediķiem viņi nevar strādāt ilgākas darba stundas, tādējādi nopelnot vairāk vienā darbā. Savukārt virsstundu apmaksu nepieļauj spiedīgā budžeta situācija. Likuma grozījumi ir pagaidu risinājums, kas palīdzēs atrisināt akūtās problēmas,” plānotās izmaiņas Ārstniecības likumā skaidro Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

A.Barča norāda, ka šāda sistēma būs spēkā līdz 2014.gada beigām, bet līdz tam laikam Veselības ministrijai ir jāizstrādā ilgtspējīgs risinājums problēmām neatliekamās palīdzības darbinieku darba apmaksā.

Komisijas sagatavotie grozījumi Ārstniecības likumā nosaka: lai nodrošinātu ārstniecības pieejamību, gan neatliekamās palīdzības brigādes ārstniecības personām, gan automašīnas šoferim, kas tagad tiks iekļauts neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādē, varēs noteikt pagarinātu normālo darba laiku, kas nepārsniedz 60 stundas nedēļā un 240 stundas mēnesī.

Par grozījumiem Ārstniecības likumā trešajā galīgajā lasījumā vēl jālemj Saeimai.


Написать комментарий