Par vairāk nekā 50 liftu apzagšanu aizturēti divi vīrieši

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Rīgas policisti aizdomās par vairāk nekā 50 liftu apzagšanu aizturējuši divus vīriešus. Zādzības pārsvarā izdarītas Latgales priekšpilsētā, Purvciemā un Mežciema mikrorajonā un viens no vīriešiem apcietināts, portālu "Delfi" informēja policijā.

Pavasara pirmajos mēnešos vairākos Rīgas mikrorajonos ievērojami palielinājās daudzdzīvokļu namu liftu detaļu zādzību skaits. Dažu mēnešu laikā pārsvarā Teikas, Purvciema, Mežciema un Latgales priekšpilsētas mikrorajonos tika apzagti vairāki desmiti daudzstāvu namu.

Novērojot šo tendenci, Rīgas policisti sāka pastiprināti pievērst uzmanību tieši šīm zādzībām, jo pēc zagļu uzdarbošanās apzagtie lifti nestrādāja un tas nozīmēja, ka pat 12. stāvu iedzīvotājiem uz savu dzīvokli nācās iet kājām.

Pagājušajā nedēļā Rīgas Ziemeļu iecirkņa darbinieki saņēma informāciju par diviem aizdomīgiem vīriešiem vienā no Viestura prospekta daudzstāvu namiem. Likuma sargi nekavējoties izbrauca uz notikuma vietu, kur abus vīriešus aizturēja. Policisti pie aizturētajiem atrada dažādus darba rīkus, kas liecināja, ka viņi varētu būt gatavojušies zādzībai un šajā jomā ir pieredzējuši.

Turpmākās izmeklēšanas laikā izmeklētāji atklāja, ka šie vīrieši dažu mēnešu laikā apzaguši liftus kopā 50 daudzstāvu namos. Jaunākais no abiem aizturētajiem dzimis 1984.gadā. Viņš agrāk ir tiesāts par laupīšanu un pēdējo reizi no ieslodzījuma vietas atbrīvots pagājušā gada jūnijā. Taču otrs aizdomās turētais dzimis 1978.gadā un agrāk tiesāts par ūdens skaitītāju zādzībām, viņš pēdējo reizi no ieslodzījuma vietas atbrīvots vien pagājušā gada rudenī.

Šobrīd vecākajam no abiem aizdomās turētajiem tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu un turpinās pirmstiesas izmeklēšana.
 


Написать комментарий