Daugavpilī Starptautisko Dzelzceļa pārbrauktuvju drošas šķērsošanas dienu atzīmēja, izdalot informatīvus bukletus ar multfilmām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar Latvijā un vēl 41 pasaules valstī tiek atzīmēta Starptautiskā Dzelzceļa pārbrauktuvju drošas šķērsošanas diena. Šajā sakarā Latvijas dzelzceļa pārstāvji kopā ar Valsts policijas darbiniekiem vakar pārbrauktuvē Dunduru ielā organizēja sociālo akciju, kura aicināja Daugavpils iedzīvotājus būt uzmanīgiem un atbildīgiem pārbrauktuvju tuvumā.

Latgales policijas pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne pastāstīja, ka Latvijā, tāpat kā daudzās Eiropas valstīs, avārijas uz dzelzceļa visbiežāk notiek tieši pārbrauktuvēs, tāpēc Starptautiskā Dzelzceļu savienība kļuva par šodienas akcijas iniciatori, bet akcijas devīze ir ievēro noteikumus, šķērsojot pārbrauktuvi.

99% gadījumos notiekošajā vainīgs ir ceļu satiksmes dalībnieks, nevis pēkšņi salūzušais semafors vai brīdinājuma signāls. Saskaņā ar statistiku pagājušajā gadā mūsu valstī pārbrauktuvēs notika 10 negadījumi, kuros cieta 6 cilvēki, 2 cilvēki gāja bojā, turklāt viens no viņiem gāja bojā tieši Latgalē. Šī gada dažos mēnešos no pieciem negadījumiem Latvijā divi notika mūsu reģionā.

LDz Ceļu distances priekšnieka vietnieks Jānis Ceicāns pastāstīja, ka bieži vien vadītāji ar nolūku apbraukt aizsprostbarjeras, tās salauž. Lielas problēmas rada arī noslāpušas uz sliedēm automašīnas, kas provocē avārijas situācijas uz dzelzceļa. Lai novērstu šādus pārkāpumus, uz pārbrauktuvēm ierīko semaforus, aizsargbarjeras un videonovērošanas kameras. Pašlaik Daugavpilī kameras ir uzstādītas tikai divās pārbrauktuvēs – Dunduru ielā un Mežciema rajonā, bet drīzumā LDz plāno aprīkot ar videokamerām visas pārbrauktuves.

Latgales policijas pārvaldes Kārtības policijas biroja Patrulēšanas dienesta jaunākie inspektori Aleksandrs Bogdanovs un Raivis Mauriņš pasākumā klātesošajiem žurnālistiem pastāstīja par drošības noteikumiem, kuri jāievēro pārbrauktuvēs. Turklāt, par noteikumu pārkāpšanu autovadītājiem draud sods – par barjeras apbraukšanu soda par summu no 100 līdz 200 latiem un atņem autovadītāja tiesības uz laiku no 6 mēnešiem līdz gadam. Par braukšanu uz semafora sarkano gaismu autovadītāju soda ar 30-50 latiem.

Sociālās akcijas ietvaros visiem garāmbraucošiem autovadītājiem Dunduru ielā jaunie spīdveja komandas „Lokomotīve” dalībnieki Ivans Pļešakovs un Andrejs Kovaļčuks izdalīja informatīvus bukletus ar diskiem, uz kuriem bija modelēta datorsimulācija, kas uzskatāmi demonstrē dažādas sadursmes ar vilcienu sekas, kā arī asprātīga multfilma.



Написать комментарий