Jauniešu departaments mēģinās piesaistīt ministrijas finansējumu, lai organizētu festivālu „Artišoks”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes jauniešu departaments sadarbībā ar Jauniešu organizāciju padomi piedalīsies projektu konkursā, kuru izsludināja Latvijas Izglītības un kultūras ministrija. Šo lēmumu vakar, 7.jūnijā, atbalstīja Daugavpils domes Komiteja izglītības un kultūras jautājumos un Finanšu komiteja.

Jauniešu departamenta vadītājs Teodors Bikovskis pastāstīja, ka uzvaras gadījumā būs iespējams piesaistīt finansējumu 1,5 tūkstošu latu apmērā, lai organizētu festivālu „Artišoks 2012”. Līdzekļi tiks izmantoti, lai iegādātos aprīkojumu, izstrādātu pasākuma programmu, publicistikai. Projekta realizācijas ietvaros būs iespējams iegādāties lielu telti, saliekamos krēslus un galdus, ekrānu un projektoru.

Atgādināsim, ka pirmo reizi festivālu „Artišoks” Jauniešu departaments organizēja pagājušā gada septembrī. Festivāla princips ir ideju darbnīca – jauniešu subkultūru pārstāvji, NVO un sporta sekciju pārstāvji prezentēja savus sasniegumus un brīvajā formā stāstīja par savu kustību.

Šī gada festivāla pamatvērtības būs jauniešu domu un ideju platformas nodrošinājums, kā arī festivāla īpašas, draudzīgas atmosfēras radīšana. Festivālā piedalīsies dažādas jauniešu organizācijas, kuras prezentēs savus sasniegumus un neformālajos apstākļos pastāstīs par savām organizācijām. Tiek plānots, ka festivālā piedalīsies aptuveni 200 cilvēki, bet pasākumu apmeklēs aptuveni 3 tūkstoši cilvēku.

Projekta mērķauditorija ir studenti, skolēni, bērni. Projekta realizācijas termiņš – 3 mēneši, no jūlija līdz novembrim, pašvaldības līdzfinansējums nav nepieciešams.


Написать комментарий