Premjers apmeklēs 'Latvijas dzelzceļu'

foto ikskile.com
foto ikskile.com

Piektdien Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) apmeklēs "Latvijas dzelzceļu" (LDz), lai kopā ar Satiksmes ministrijas un uzņēmuma vadību diskutētu par LDz lomu, veidojot kvalitatīvu Latvijas loģistikas risinājumus Latvijas eksportētājiem un stratēģiskajiem importētājiem, portālu "Delfi" informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Par Latvijas loģistikas koridora attīstību ir lemts Ministru prezidenta vadītajā Ostu padomē, tā ietvaros plānots nodrošināt vienotu stratēģiju ostu, dzelzceļa, gaisa un sauszemes transporta sistēmām. Tāpat vizītes laikā Dombrovskis iepazīsies ar Rīgas centrālās pasažieru stacijas apziņošanas infrastruktūras rekonstrukcijas projektu, Latvijā pārbūvēto salona vagonu un apmeklēs vienoto vilcienu kustības vadības centru.

Plkst.13.30 notiks iepazīšanās ar Rīgas centrālās pasažieru stacijas apziņošanas infrastruktūras rekonstrukciju un Latvijā pārbūvēto salona vagonu. Šobrīd notiek stacijas apziņošanas infrastruktūras rekonstrukcija, lai nodrošinātu modernus displejus un centralizētu sistēmu ar rezerves vadību, integrēta pulksteņu sistēma, vienota vilcienu saraksta izveide, operatīva informācija par vilcienu kustības reālo laika grafiku.

Plkst.14 notiks premjera tikšanās ar LDZ vadību un koncerna meitas uzņēmumu vadītājiem. Galvenie tikšanās jautājumi saistīti ar LDZ darbības rezultātiem un attīstības perspektīvām, kā arī par plānotajiem investīciju projektiem. Īpaša uzmanība tiks veltīta, lai pārrunātu dzelzceļa lomu mobilizēt valsts pārvaldībā esošos loģistikas infrastruktūras aktīvus un sadarbībā ar privāto sektoru veikt koordinētu un agresīvu Rietumu kravu plūsmu un investīciju piesaisti Latvijas loģistikas koridoram.

Īpaši stratēģisko kravu un investīciju piesaistē, kur sadrumstalota pieeja ir neefektīva un kur privātais sektors vai valsts loģistikas spēlētāji atsevišķi nav spējīgi sasniegt rezultātu. Piemēram, veidojot un attīstot sadarbību ar Krievijas, NVS, Centrālāzijas un, perspektīvā, Rietumķīnas ražojošajiem uzņēmumiem, kā arī šajos reģionos ražotnes izvietojušajiem ārvalstu uzņēmumiem, kam ir aktuālas kravu piegādes uz/no Eiropas un Amerikas, tai skaitā, attīstot sadarbību ar minētā reģiona valstīm kontinentālo dzelzceļa konteinerpārvadājumu u.c. starpvalstu kravu koridoru jomā.


Написать комментарий