Latgales pašvaldības cīnās par Latgales rīcības plāna īstenošanu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latgales rīcības plāns ir izstrādāts un apstiprināts Ministru kabinetā, šobrīd pienācis laiks to realizēt. Latgales reģiona pašvaldības ir gatavas strādāt, lai plānotās aktivitātes tiktu īstenotas, bet piedzīvota vilšanās, jo kārtējo reizi solījumiem neseko darbi. Pašvaldību vadītāji ir neizpratne par atsevišķu institūciju attieksmi šā plāna ieviešanā.

Tādēļ Latgales plānošanas reģiona attīstības padome sasauc ārkārtas sēdi š.g. 11. jūnijā, plkst. 14:00, Daugavpils pilsētas domē, kā arī no plkst. 16:00 līdz 16:30 paredzēta preses konference. Ārkārtas sēdē aicināti piedalīties Latvijas Republikas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs un Latvijas pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis, lai kopīgi ar Latgales pašvaldību vadītājiem noskaidrotu tālāku rīcību Latgales plāna īstenošanā, kā arī saņemtu atbildes uz jautājumiem par radušos situāciju.

Latgales pašvaldības ir neizpratnē par iezīmētajiem līdzekļu sadales principiem un ir gatavas cīnīties, lai finanšu resursu sadale būtu godīga un tie nonāktu Latgalē. Atbildīgajās ministrijās pašvaldības nevar saņemt konkrētas un vienotas atbildes. Pašvaldības pat nav iepazīstinātas ar rīcības plānu.

Latgales pašvaldību vadītāji ir gatavi pārņemt iniciatīvu un iestāties par vienotu Latgales reģionu.

Latgales plānošanas reģions ir atvasināta publiska persona, kura izveidota ar Reģionālās attīstības likumu un tās darbība tiek finansēta no valsts pamatbudžeta. Latgales plānošanas reģions ir dibināts 2006. gada augustā ar mērķi nodrošināt reģiona attīstības plānošanu, koordināciju, pašvaldību un citu valsts pārvaldes iestāžu sadarbību. Latgales plānošanas reģions darbojas saskaņā ar Reģionālās attīstības likumu, Teritorijas plānošanas likumu, Latgales plānošanas reģiona nolikumu un citiem spēkā esošiem normatīviem aktiem.
 


Написать комментарий