Nesagaidot skaidrību no valdības, Latgales pašvaldības nolēma apvienot spēkus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pavisam nesen tika paziņota informācija, ka valdība ir atbalstījusi Latgales attīstības plānu, kuru izstrādāja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ar mērķi panākt uzņēmējdarbības aktivizāciju un investīciju piesaisti.

Plānā tika iekļauti vairāk nekā 400 priekšlikumi, lai uzlabotu situāciju mūsu reģionā, bet ideju realizācijas kopfinansējums varētu sastādīt vairāk nekā 50 000 000 latu. Tiek plānots ne tikai saglabāt mazas lauku skolas, bet arī pārveidot tās multifunkcionālajos centros, kā arī organizēt jauniešiem un pieaugušajiem domātus ar kursus par biznesa ideju izstādi un finansējuma piesaisti. Kā arī saskaņā ar plānu Latvijas galvaspilsētā tiks izveidota Latgales vēstniecība, kurā būs iespējams iegādāties nelielu reģionālo ražotāju preces.

Latgales pašvaldību pārstāvji jau sagatavojās konkrētajam darbam, noticot solījumiem. Bet ar vilšanos viņi uzzināja, ka līdz šim laikam nav nekādas skaidrības par to, kādā veidā tiks realizēts plāns.

Vakar, 7.jūnijā, Daugavpils pilsētas domē notika tikšanās, kurā piedalījās reģionālo pašvaldību vadītāji no mūsu pilsētas, Daugavpils novada, Krāslavas, Līvāniem, kā arī Latgales reģionālās plānošanas pārstāvji.

Tikšanās laikā tika nolemts pirmdien, 11.jūnijā, Daugavpils pilsētas domē sarīkot Latgales reģionālās plānošanas ārkārtas sēdi, uz to uzaicinot arī premjerministru Valdi Dombrovski un Latvijas pašvaldību apvienības vadību.

Šajā sēdē tiks apspriests reģiona attīstības plāns, par kuru tik daudz tiek runāts, pašvaldības ir gatavas cīnīties par solīto resursu taisnīgu sadali un par to, lai šie resursi nonāktu līdz Latgalei.

Vietējās pašvaldības, lai cik dīvaini tas neizklausītos, vēl nav iepazinušas ar attīstības plānu, tāpēc ir nolēmušas uzņemties iniciatīvu un kopīgiem spēkiem cīnīties par valdības solīto atbalstu.


Написать комментарий