Deputāti klātienē iepazīsies ar situāciju uz valsts austrumu robežas

foto ppkc.lv
foto ppkc.lv

Lai klātienē iepazītos ar to, kā tiek nodrošināta Latvijas austrumu robežas apsardzība, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti 11.un 12.jūnijā izbraukuma sēdē apmeklēs Valsts robežsardzes Daugavpils un Ludzas pārvaldes un Terehovas robežšķērsošanas punktu.

„Komisijas deputāti jau vairākkārt ir iepazinušies ar robežsardzes un muitas darba aktualitātēm, tostarp cīņu ar nelegālo imigrāciju un kontrabandu uz Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju, kas ir būtiska ne tikai mūsu valstij, bet arī visai Eiropas Savienībai, jo ir visas savienības ārējā robeža. Tomēr uzskatu, ka ar ziņojumu uzklausīšanu vien nepietiek, lai gūtu objektīvu priekšstatu par situāciju uz robežas. Deputātiem ir pašiem jādodas pie robežsargiem un muitniekiem, jāredz, kādos apstākļos tie strādā, kāda ir to rīcībā esošā materiāli tehniskā bāze, ar kādām problēmām un izaicinājumiem tie saskaras ikdienas darbā,” norāda komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Darba vizītes ietvaros komisijas deputāti iepazīsies ar Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Kaplavas un Piedrujas robežsardzes nodaļu darbu, kur klātienē aplūkos valsts „zaļās” robežas posmus. Deputāti arī apmeklēs Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centru „Daugavpils”.

Tāpat komisija iepazīsies ar muitas darbu Terehovas robežšķērsošanas punktā, kā arī apmeklēs Valsts robežsardzes koledžu.


Написать комментарий