Afganistānas ziemeļos no cietuma izbēg 14 ieslodzītie

foto NATO ISAF
foto NATO ISAF

Sarepaulu provincē cietumā notikušā sprādziena rezultātā no ieslodzījuma vietas izbēguši 14 ieslodzītie, tostarp grupējuma "Taliban" locekļi, ziņo raidsabiedrība "Al-jazeera".

Ceturtdien neilgi pēc tumsas iestāšanās liels sprādziens radīja caurumu Afganistānas provinces Sarepaulu cietuma sienā, ziņu aģentūrai AFP stāstīja provinces gubernators Ahtars Muhameds Kairzada. Gubernators sprādzienā vainoja "Taliban" grupējumu.

"Sprādziens sekoja desmit minūtes pēc "Taliban" nemiernieku un Afganistānas drošības spēku apšaudes, kurā trīs ieslodzītie tika nogalināti un divdesmit astoņi ievainoti," ziņu aģentūrai atklāja Kairzada.

Gubernators minēja, ka pēc sprādziena no sagruvušās ēkas izbēga aptuveni 30 ieslodzītie. Daudzi no viņiem tika noķerti, bet pašvaldības joprojām meklē vismaz 14 cietumniekus, kuriem izdevās aizbēgt.

Provinces padomes loceklis Abduls Gani ziņu aģentūrai skaidroja, ka ieslodzītie spridzekli izveidoja atrodoties cietumā, lai ar to varētu uzspridzināt sardzes torni. Tāpat Gani minēja, ka viņam izbēgušo cietumnieku dēļ ir radušās bažas par drošības pasliktināšanos provincē.

Pagājušā gada aprīlī gandrīz 500 cietumnieki, pārsvarā "Taliban" locekļi, izkļuva no cietuma dienvidu Kandahāras provincē, izmantojot 250 metru garu tuneli, kas bija aprīkots ar gaismām un gaisa caurulēm.


Написать комментарий