Krāsainais gājiens un mēra apsveikums oficiāli atklāja Daugavpils svētkus

фото gorod.lv
фото gorod.lv

Šodien, 9.jūnijā, plkst.14:00 Daugavpils galvenajā gājēju ielā notika svinīgais gājiens, kurā piedalījās pusotrs tūkstotis sportistu, sporta veterānu un pilsētas sporta klubu vadītāju. Šis svinīgais gājiens un svētku ceremonija pilsētas galvenajā laukumā oficiāli atklāja Daugavpils 737.dzimšanas dienas svinēšanu. 

Tiesa, Pilsētas svētkiem veltītie pasākumi jau no pirmdienas notika dažādos pilsētas mikrorajonos. Bet sestdiena un svētdiena tradicionāli kļūs par svinēšanas kulminācijas dienām.

Kopā ar sportistiem gājienā pa Rīgas ielu piedalījās pilsētas vadība – mērs Žanna Kulakova, vicemēri Vitālijs Azarevičs, Vjačeslavs Širjakovs un Līvija Jankovska, kā arī Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs un Bērnu un jauniešu sporta skolas vadītājs Imants Utināns.

Pēc gājiena mērs Žanna Kulakova, uzstājoties atklāšanas ceremonijā, no domes vārda apsveica visus pilsētniekus un pilsētas viesus ar svētkiem, savā runā atzīmējot, ka Daugavpilī iecienītākie svētki ir pilsētas Dzimšanas diena. «Pilsētas svētkos mēs kļūstam tuvāki viens otram, ļoti lepojamies ar daugavpiliešu panākumiem. Daugavpils ir daudznacionālā un ļoti daudzveidīga pilsēta, un tas ir mūsu lepnums. Arī svētki mums izdodas tikpat krāsaini un daudzveidīgi, kā mūsu pilsēta», - atzīmēja mērs.

Pašvaldības priekšsēdētāja arī atzīmēja, ka šogad Pilsētas svētkos Daugavpilī ne tikai dziedās, dejos un zīmēs, bet arī piedalīsies sporta pasākumos, jo šī gada svinību devīze ir Sports un mūzika.

Mērs novēlēja Daugavpilij uzplaukumu un mieru, bet pilsētniekiem un pilsētas viesiem – labi atpūsties un izbaudīt svētkus.

FOTO ŠEIT



Написать комментарий