Daugavpils ar dziesmām un dejām atzīmēja Tautas ielas svētkus

фото gorod.lv
фото gorod.lv

Vakar Pilsētas svētku ietvaros Tautas ielā notika svinīgie pasākumi, kurus tradicionāli organizēja Krievu nams, bet atbalstīja Daugavpils pilsētas dome un Kultūras pārvalde.

Tautas ielas svētkus atklāja svinīgais dievkalpojums, pēc kura Dievmātes aizmigšanas pareizticīgo draudzes priesteris tēvs Dionisijs visiem pilsētniekiem novēlēja saulainas un priecīgas svētku dienas, kā arī mieru, sauli un siltumu sirdīs un ģimenēs.

Svētkos kā goda viesis piedalījās KF Ģenerālkonsuls Daugavpilī Oļegs Ribakovs, kurš apsveica klātesošos ar Pilsētas svētkiem. Viņš atzīmēja, ka Daugavpils ir ļoti simpātiskā, gaiša pilsēta, pilsētniekiem viņš novēlēja saglabāt pozitīvās emocijas līdz nākamajam gadam.

Pie 10.vidusskolas ēkas notika svētku koncerts, kurā piedalījās pilsētas radošie kolektīvi un Krievu kultūras centra kolektīvi, kā arī jauni sambo sportisti.

Tautas ielā tika organizēts tirdziņš un mākslinieka Jevgeņija Bondarenko darbu izstāde, kā arī visus cienāja ar karstu putru un smaržīgo tēju ar medus maizi. Vārdu sakot, svētki Tautas ielā pagāja jautri un interesanti.

Svētku koncerta dalībniece, kura dejo kolektīvā „Jūras pērle”, 5 gadus veca Mihāle Gorod.lv pastāstīja, ka viņai ļoti patīk dejot un piedalīties šāda veida svētkos. Kopā ar draudzenēm no deju kolektīva viņa šodien dejos austrumu deju, bet atbalstīt viņu ir atnākuši mamma un brālītis Marks.

FOTO ŠEIT



Написать комментарий