Divas svētku brīvdienas Daugavpils «tusēja», atzīmējot savu dzimšanas dienu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Divas dienas daži tūkstoši daugavpiliešu un pilsētas viesu aktīvi piedalījās pilsētas centrā organizētajos svētku pasākumos. Notika sporta sacensības un konkursi, daudzi radošo kolektīvu koncerti, tirdziņš, kurā bija iespējams iegādāties gandrīz visu. Vārdu sakot, no rīta līdz vēlam vakaram Daugavpils «tusēja».

Skatuves Vienības laukumā, Dubrovina parkā, muzeja pagalmiņā un ielu krustojumos gandrīz nekad ne bija tukšas – izpildītāji uzstājās viens pēc otrā. Uzstājās dažāda vecuma vokālisti un dažādu žanru kolektīvi un demonstrēja savus talantus – dziedāja jautras dziesmas, dejoja vēdera dejas.

Rīgas ielā, izņemot uzstāšanos, visi interesenti varēja uztaisīt tetovējumu no hennas. Māksliniece Ieva no Rīgas pastāstīja, ka šāda veida tetovējuma priekšrocība ir tas, ka tetovējums neapniks īpašniekam, jo pazudīs pēc divām nedēļām. Turklāt henna ir veselīga un neizraisa ādas kairinājumu. Tetovējumi no hennas bija ļoti pieprasīti – bērni zīmēja uz rokām zivtiņas un kaķīšus, lielākā vecuma pilsētnieki izvēlējās nopietnākus zīmējumus. Māksliniece pastāstīja, ka viņa ar vīru un bērniem (mazajai Dagmārai ir tikai 8 mēneši) daudz ceļo pa Latviju, jo Ieva ir Latvijas Mākslas akadēmijas režijas fakultātes studente un viņa uzņem filmu par mūsu valsts biznesu 90.gados.

Par spilgtu un atmiņā paliekošu iespaidu kļuva Oļega Gazmanova koncerts pilsētas galvenajā laukumā, kurā bija sapulcējies milzīgs pilsētnieku skaits. Kādu cilvēku policijas darbiniekiem pat nācās noņemt no Vienības nama jumta, kur dziedātāja cienītājs bija atnācis, lai labāk redzētu notiekošo. Slaveno dziesmu «Oficieri» dziedāja gandrīz visi, kas bija ieradušies uz koncertu, turklāt tik skaļi un no sirds, ka pašu dziedātāju un viņa grupu gandrīz nevarēja dzirdēt. Oļegs Gazmanovs nodemonstrēja labu fizisku formu, viegli un nepiespiesti atspiedās no skatuves un nobeigumā apsolīja ievietot Twitter uzstāšanās Daugavpilī ierakstu.

Par skaistu sestdienas akordu kļuva krāsainā uguņošana Daugavas krastmalā.

Svētdiena priecēja ne tikai ar labu un siltu laiku, bet arī ar svētku turpinājumu. Šoreiz dienu noslēdza slavenā festivāla «Славянский базар» dalībnieku uzstāšanās.

OĻEGA GAZMANOVA KONCERTS



Написать комментарий