Jauna Rīgas māksliniece demonstrē daugavpiliešiem savu „Elpu”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils dzimšanas dienas priekšvakarā Park Hotel Latgola tika atklāta jaunas Rīgas mākslinieces Daces Gailes izstāde „Elpa”. Skatītāju uzmanībai tika piedāvāti aptuveni 13 numurēti darbi bez nosaukumiem, kurus autore radījusi pēdējos gados.

Viesnīcas direktore Ruta Priede izstādes atklāšanā atzīmēja, ka jaunas mākslinieces darbi ir ļoti savdabīgi, tajos neparastā veidā tika atspoguļoti cilvēku un dzīvnieku tēli. Darbos jūtama pirmatnējas kaislības elpa, tie atspoguļo personīgu, īpatnēju pasaules uztveri.

Izstādes autore pastāstīja, ka viņa ir pabeigusi Jāņa Rozentāla Mākslas skolu fotodizaina nodaļā, ir Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļas absolvente.
Erasmus apmaiņas programmas ietvaros apguva Francijā konceptuālo glezniecību, kuras mērķis ir atspoguļot ideju. Turklāt par mākslas objektu var kļūt jebkurš priekšmets, parādība vai process, jo konceptuālā māksla ir tīra vaida mākslinieciskais žests.

Šī ir otrā Daces kā mākslinieces personālizstāde, bet pēc dažām dienām Rīgā tiks atklāta trešā.
Vēl viena viņas aizraušanās ir fotogrāfija, Dace iepriekš piedalījusies performancēs Ņujorkā, un Somijā, Lahti.

Pēc Daces Gailes vārdiem, viņai patīkot darboties un radīt dzimtenē, Latvijā. Tieši šeit viņa spēj pilnīgāk izteikt mākslā savus iespaidus, emocijas un pārdzīvojumus no braucieniem. Tie nav tikai vārdi, jo, neskatoties uz jaunu vecumu, māksliniece daudz ceļo un dažu gadu laikā ir aktīvi piedalījusies izstādēs gan Latvijā, gan dažādās Eiropas pilsētās.

Par saviem nākotnes plāniem Dace stāstīja diezgan piesardzīgi, atklājot tikai, ka plāno apmeklēt Japānu, un, iespējams, iekarot Ņujorku.

Izstāde „Elpa” Park Hotel Latgola foajē būs apskatāma līdz 20.augustam.



Написать комментарий