Sanktpēterburgā veiksmīgi aizritējušas Latgales dienas

foto Nellija Dzalba
foto Nellija Dzalba

8. un 9. jūnijā Krievijas kultūras galvaspilsētā Sanktpēterburgā pirmo reizi notikušas Latgales kultūras dienas, kuras bija iespējams sarīkot pateicoties veiksmīgai Latgales reģiona attīstības aģentūras un Latgales plānošanas reģiona sadarbībai ar Latvijas ģenerālo konsulātu Sanktpēterburgā, kā arī Latgales reģiona amatnieku un folkloras kolektīvu atsaucībai.

8. jūnijā svinīgs pasākums notika Latvijas ģenerālajā konsulātā Sanktpēterburgā. Ar Latgales kultūru tika iepazīstināti ap 200 viesi – tūroperatori, masu mediji, diplomātiskā korpusa pārstāvji, Sanktpēterburgas administrācijas vadība. Savu sajūsmu par veiksmīgi aizritējušo pasākumu neslēpa arī ģenerālais konsuls Aivars Groza, kurš, kā izrādās, ir no Latgales, un uzņemot Latgales delegāciju, labprāt runāja latgaliešu valodā.

9. jūnijā Latgales kultūras festivāls notika uz Jelagina salas Kirova vārdā nosauktajā centrālajā kultūras un atpūtas parkā. Neskatoties uz to, ka sestdien Krievijā bijā darba diena, interese par festivālu bija ļoti liela. Sanktpēterburgas iedzīvotāji izrādīja pastiprinātu interesi par Latgales senajiem amatiem, piedalījās mūsu amatnieku radošajās darbnīcās, ar prieku garšoja sarūpētos gardumus no Latgales un piedalījās dančos un rotaļās. Par to, lai pēc iespējas labāk iepazīstinātu festivāla apmeklētājus ar Latgales kultūras mantojumu rūpējās 50 festivāla dalībnieki – kalēji, podnieki, pinēji, kokgriezēji, audējas, maizes cepēji, kā arī folkloras kolektīvu „Sovvaļnīki” un „Ceiruļeits” dalībnieki.

Lielu prieku par aizvadīto festivālu un pateicību par labu organizāciju izrādīja arī Sanktpēterburgas pilsētas administrācijas pārstāvji un Kirova parka vadība, kas līdzīgus pasākumus ar latgaliešu dalību pie sevis gribētu redzēt biežāk – vismaz reizi gadā!



Написать комментарий