V.Širjakovs: Informācija par mazuta bāzes Cietoksnī darbības aizliegšanu varētu būt izrauta no konteksta

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā jau tika ziņots, 633 mikrorajona Cietoksnis iedzīvotāji, kas iestājas pret to, lai vēsturiskā pieminekļa teritorijā darbotos naftas bāze, uzrakstīja vēstuli Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Pēc tam dažos plašsaziņas līdzekļos bija parādījusies informācija, ka mazuta bāzes atjaunošana cietoksnī ir aizliegta.

Taču vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka informācija par bāzes darbības aizliegšanu no ministrijas domē nav saņemta, jo atbildi uz šāda veida sūdzībām nosūta pašvaldībai, uz kuras administratīvās teritorijas atrodas objekts, par kuru tiek runāts.

V.Širjakovs pieņem, ka informācija par darbības aizliegšanu varētu būt izrauta no konteksta, jo uzņēmējs bija iesniedzis pieteikumu, lai saņemtu atļauju palielināt degvielas glabāšanas apjomus no 2,5 līdz 3,4 kubikmetriem, bet Būvniecības departamentā biznesmenim paskaidroja, ka līdz ar jaudas palielināšanu tiks palielināta arī aizsargzona, kurā tādā gadījumā tiks iekļauta dzīvojamā zona, ko pašvaldība nevar pieļaut, pat ja ideju atbalstīs Vides pārvalde. Šajā sakarā uzņēmējs attiecās no idejas palielināt jaudu.

Ja bāze funkcionēs iepriekšējā apjomā, un nebūs nekādu iebildumu no Pieminekļu aizsardzības inspekcijas un Vides pārvaldes, tad arī pašvaldība neiebildīs pret bāzes darbību. «Mēs esam par ekoloģiju, par iedzīvotāju interešu aizsardzību, bet saprātīgās robežās», - paziņoja V.Širjakovs, piebilstot, ka katram nekustamā īpašuma pircējam jāzina likumi un jāsaprot, ka kas viņam tiks atļauts darīt objektā.


Написать комментарий