Latvijā viesojas Lietuvas prezidente; pacels karogus un ierobežos satiksmi

foto politikosaktualijos.lt
foto politikosaktualijos.lt

Šodien divu dienu valsts vizītē Latvijā ieradīsies Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

G. Grībauskaite pie Rīgas pils tiks sagaidīta plkst.13. Vēlāk D. Grībauskaite dosies nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa un apmeklēs Okupācijas muzeju. Plkst.16 Ministru kabinetā Lietuvas prezidente tiksies ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V). Dienas noslēgumā Melngalvju namā par godu Lietuvas prezidentei valsts vakariņas rīkos Bērziņš. Savukārt rīt, 13.jūnijā, plkst.8.30 Saeimā Grībauskaite tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V).

Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites valsts vizītes laikā šodien un rīt, 13.jūnijā, pie Rīgas domes, tās struktūrvienību, tai pakļauto izpildinstitūciju, iestāžu, uzņēmumu, uzņēmējsabiedrību ēkām, kā arī pie pašvaldībai piederošām dzīvojamām ēkām tiks pacelti Latvijas karogi.

Šādu rīkojumu izdevis Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR). Izpilddirektors iesaka arī juridiskajām un fiziskajām personām pacelt Latvijas valsts karogu pie to īpašumā esošajām ēkām.

Šodien no plkst.12.55 līdz 13.10 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Pils laukumā, Pils laukuma posmā no Muitas ielas līdz Citadeles ielai, Poļu gātē un Pils ielas posmā no Poļu gātes līdz Mazajai Miesnieku ielai. No plkst.15.55 līdz 17, kolonnas piebraukšanas un aizbraukšanas laikā, satiksme tiks slēgta arī Brīvības bulvāra labajā pusē, posmā no Rīgas apgabaltiesas līdz Elizabetes ielai.

Nepieciešamības gadījumā vairākās vietās Vecrīgā šodien tiks ierobežota gājēju kustība - no plkst.12.55 līdz 13.10 ierobežojumi var tikt noteikti Pils laukumā, no plkst.14.50 līdz 15.30 - laukumā pie Brīvības pieminekļa, no plkst.15 līdz 16 un no plkst.18.45 līdz 22 - Rātslaukumā, bet no plkst.15.55 līdz 17, kolonnas piebraukšanas un aizbraukšanas laikā, Brīvības bulvāra labajā pusē, posmā no Rīgas apgabaltiesas līdz Elizabetes ielai.

Grībauskaites viesošanās laikā vairākās vietās Rīgas centrā tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana. Šodien no plkst.7 līdz plkst.13.10 būs aizliegts apstāties un stāvēt Pils laukumā un Poļu gātes abās pusēs, no plkst.7 līdz 23 - Kuģu ielas abās pusēs no Trijādības ielas līdz Akmens tiltam, bet no plkst.7 līdz 17 - Brīvības bulvāra labajā pusē, posmā no Rīgas apgabaltiesas līdz Elizabetes ielai.

Rīt, 13.jūnijā, no plkst.7 līdz 10 būs liegts apstāties un stāvēt Kuģu ielas abās pusēs no Trijādības ielas līdz Akmens tiltam.


Написать комментарий