Konkurences padomi vadīs Skaidrīte Ābrama

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Ministru kabinets (MK) otrdien Konkurences padomes (KP) priekšsēdētāja amatā apstiprināja ekonomikas ministra Daniela Pavļuta ieteikto Skaidrīti Ābramu.

Ābrama pēc apstiprināšanas KP vadītājas amatā žurnālistiem sacīja, ka viņa darbu KP vadībā sāks 26.jūnijā – pēc deviņu mēnešu prombūtnes no KP. Viņa arī atkārtoti solīja, ka izstāsies no Reformu partijas, kam pievienojās pēc aiziešanas no darba KP. Jaunā KP vadītāja uzsvēra, ka, viņasprāt, nav pareizi, ja augstos amatos valsts sektorā strādājoši cilvēki vienlaikus ir arī kādas partijas biedri.

Pirmais darbs, ko Ābrama apņēmusies darīt KP vadītāja amatā, ir iepazīties ar to, "kas KP par šiem deviņiem mēnešiem ir noticis". Tiesa, nekas radikāls šajā laikā nevarētu būt noticis, piebilda jaunā KP vadītāja.

Viņa sacīja, ka galvenās prioritātes KP būšot nesaudzīga vēršanās pret konkurences normu pārkāpumiem un sabiedrības aktīva iesaiste konkurences vides pilnveidē. Prioritāri KP Ābramas vadībā pievērsīsies tirgiem, kas "skar patērētāju maciņus", - degvielas, pārtikas, enerģētikas, arī būvniecības segmentam.

Kā liecina Ābramas CV, viņa kopš 2011.gada rudens strādā Austrijas vēstniecības Ārējās ekonomikas centrā. Pirms tam Ābrama vairākus gadus nostrādājusi KP – no 2004.gada līdz 2009.gadam viņa bija KP padomes locekle, bet no 2009.gada februāra – vecākā ekonomiste.

Iepriekš – no 2001.gada līdz 2004.gadam – Ābrama bijusi SIA"Internationaler Bund" Valodu un sociālās pedagoģijas institūta direktora vietniece, bet pirms tam gadu nostrādājusi par Latvijas pārstāvi Vācijas "BO Internationaler Bund Bildungszentrum".

Savukārt no 1995.gada līdz 1999.gadam Ābrama bijusi "Radio Rīgai" mārketinga direktore. Darba gaitas Ābrama sākusi 1994.gada rudenī laikrakstā "Labrīt" kā Biznesa nodaļas vadītāja, liecina viņas valdībā iesniegtais CV.

Ābrama 1974.gada rudenī uzsāka studijas Rīgas Politehniskajā institūtā (tagadējā Rīgas Tehniskajā universitātē) Automātikas un skaitļošanas tehnikas fakultātes Automātikas un telemehānikas nodaļā, kur mācības 1976.gadā pārtrauca. 1976.gada rudenī sāktas studijas Latvijas Universitātes (LU) Svešvalodu fakultātes Vācu valodas un literatūras nodaļā, kuru Ābrama pabeidza 1981.gadā.

Ābrama gadu mācījās Šveices institūtu AKAD un IMAKA kopīgi organizētās pēcdiploma studijās, kas pabeigtas 1994.gadā, iegūstot uzņēmumu vadības specialitāti. Savukārt 2001.gadā Ābrama sāka un 2003.gadā pabeidza studijas LU Ekonomikas un vadības fakultātes Starptautiskās ekonomikas un biznesa maģistrantūrā, iegūstot maģistra grādu vadību zinībās.

LETA iepriekš vēstīja, ka Ābrama darbojas Reformu partijā (RP), no kuras viņa solīja izstāties pēc apstiprināšanas KP vadītāja amatā. Kā zināms, arī bezpartejisko Pavļutu, kurš virza Ābramu konkurences uzrauga priekšsēža amatā, ekonomikas ministra amatā virzīja RP.

Ābrama iepriekš izteicās, ka pēc viņas iecelšanas KP vadībā padomes galvenie uzdevumi paliks nemainīgi - nesaudzīga konkurences pārkāpumu apkarošana un konkurences veicināšana tirgus segmentos, kur tā ir nepietiekama.

"Delfi" jau vēstīja, ka KP amats kļuva vakants šā gada februāra vidū pēc iepriekšējās konkurences uzrauga vadītājas Ievas Jaunzemes pāriešanas darbā Labklājības ministrijas valsts sekretāres amatā. KP vadītāja amatam sludināts konkurss un par labāko kandidāti šim amatam atzīta Ābrama.


Написать комментарий