Sprūdžs iebraukšanas maksas noteikšanā Pļaviņās nesaskata nosodāmu rīcību

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) neuzskata, ka Pļaviņu novada pašvaldības rīcība, ieviešot piecu latu iebraukšanas maksu smagajām mašīnām, ir nosodāma rīcība.

Sprūdžs sacīja, ka ministrija šo situāciju vēl nav vērtējusi. Viņš uzsvēra, ka šo pašvaldības soli nevar vērtēt no juridiskā aspekta, kā pašvaldība to ir īstenojusi, - tas jādara speciālistiem.

Viņš atgādina, ka Pļaviņām apkārt ir uzbūvēts apvedceļš un tā uzbūvēšanas mērķis bija panākt, lai smagās automašīnas nebrauktu cauri pilsētai.

"Ja smagās automašīnas turpina braukt cauri Pļaviņām, tas, protams, nodara bojājumus vēsturiskajām ēkām, un tas kaut kādā veidā ir jāierobežo," sacīja ministrs, piebilstot, ka šādas iebraukšanas maksas ieviešana ir veids, kā to izdarīt.

Viņaprāt, no cilvēciskā viedokļa var saprast, kāpēc Pļaviņu novada pašvaldība tā ir rīkojusies.

Savukārt, runājot par citām pašvaldībām - vai arī tās varētu ieviest iebraukšanas maksu, Sprūdžs norādīja, ka pirms tam ir jāsaprot, vai šīm pilsētām ir iespējams apbraukt apkārt.

"Gan Pļaviņām, gan arī Jūrmalai ir apvedceļš. Ja vēl par Jūrmalu kāds var teikt, ka apvedceļš ir garš, tad Pļaviņu variantā tas ir tikai dažas minūtes," skaidroja ministrs.

Jau ziņots, ka Pļaviņu novada dome nolēmusi noteikt piecu latu maksu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, par atļaujas izsniegšanu braukšanai (iebraukšanai) kravas transportlīdzekļiem caur Pļaviņu pilsētu vienai tehnikas vienībai.

Summa iemaksājama Pļaviņu novada domes kasē vai ieskaitāma domes kontā. Atļaujas derīguma termiņš ir viens mēnesis.

Šāds lēmums domē tapis saistībā ar apjomīgiem remontdarbiem Pļaviņās. Remontdarbi notiek pie dzelzceļa, tāpat būvēs dambi, īstenos ūdenssaimniecības rekonstrukcijas projektu un vairākus citus darbus, kas ievērojami palielina kravas automašīnu skaitu. Kravas transportam, protams, tāpat ir noteikumi, kas paredz saudzēt ielas un īpašumus, tomēr realitātē transports kaitē infrastruktūrai. Par atļaujām iekasētos līdzekļus pašvaldība plāno izlietot ceļu sakārtošanai un uzturēšanai.


Написать комментарий