Līgo svētkos Stropos tiks rīkots gadatirgus, koncerts, Jāņu ugunskurs un diskotēka līdz rītam

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Jau otro gadu pēc kārtas daugavpilieši un pilsētas viesi tiek aicināti jautri un draudzīgi nosvinēt Līgo svētkus Stropu estrādē. Tiešu tur sestdien, 23.jūnijā, Latviešu kultūras centrs sadarbībā ar Daugavpils kultūras pārvaldi organizē svētku pasākumus.

Plkst.19:00 sāks darboties svētku Jāņu tirdziņš, kurā būs iespējams iegādāties ne tikai Līgo svētku galveno cienastu – alu un ķimeņu sieru, bet arī citas garšīgas uzkodas, kā arī Jāņu vainagus un vietējo amatnieku izstrādājumus. Ir jāatceras – ja uz meles nonāk ķimeņu graudiņš, tas ir labi jāsakošļā, lai veselu gadu cilvēku nepiemeklētu dažādas likstas un nepatikšanas.

Plkst.20:00 estrādē sāksies tautas dziesmu un deju koncerts «Līgo visi!», kurā piedalīsies Latviešu kultūras centra radošie kolektīvi. Skatītāju priekšā uzstāsies tautas mūzikas ansamblis Rakari, jauniešu deju kolektīvs Laismeņa, bērnu deju kolektīvs Pienupīte, senioru deju kolektīvs Atbalss, profesionālā pūtēju orķestra Daugava muzikanti un vokālā studija Pērlītes.

Plkst.21:00 svētku koncertu turpinās jaunu izpildītāju Samantas Tīnas, Dāvida Kalandija un grupas MoNo, kā arī pūtēju orķestra Daugava uzstāšanās, kuri izpildīs latviešu populāro komponistu pazīstamās dziesmas.

Lielo Jāņu ugunskuru iededzinās plkst.23:00. Neskatoties uz ticējumu, ka Līgo naktī pāriem ir jālec tam pāri, lai vienmēr būtu kopā, labāk neriskēt, jo organizatori sola tiešām lielu ugunskuru.

Labāk pusnaktī doties mežā un meklēt papardes ziedu, kura Stropu mežā ir daudz. Jo, kam paveiksies ieraudzīt papardes ziedu, tam visu mūžu veiksies mīlestībā. Bet tas, kas īsākajā naktī izpeldēsies pa pliko, vienmēr būs vesels, stiprs un tumšiem spēkiem nesasniedzams.

Svinēšana estrādē turpināsies gandrīz līdz rītausmai – līdz plkst.4:00 no rīta. Līdz šim laikam visi interesenti var „tusēt”, klausoties disko mūzikas ritmus.
Nelaidiet garām iespēju labi pavadīt Līgo nakti!


Написать комментарий