Remontē pirms gada restaurēto ūdenstorni cietoksnī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušā gada 29.aprīlī Daugavpils cietoksnī notika restaurētā ūdenstorņa ēkas svinīgā atklāšana. Restaurācija notika eiroprojekta ietvaros un izmaksāja 644 380 eiro, 15% no šīs summas (aptuveni 68 tūkstoši latu) bija pašvaldības finansējums.

Kā kļuva zināms, aptuveni pēc gada ēkas fasādi nācās remontēt. Kā liecina fotouzņēmumi, kurus mūsu fotokorespondents uztaisīja pagājušajā nedēļā, celtnieki noņem nost apmetumu un uzklāj jaunu segumu uz ēkas pamatiem.

Cietokšņa pārvaldnieks Jānis Dukšinskis portālam Gorod.lv apstiprināja, ka ar ūdenstorņa fasādi ir radušās problēmas. Pārvaldnieks paskaidroja, ka ēkas renovācijas laikā telpas bija mitras, tāpēc, lai apmetums pēc tam nenāktu nost, telpas vajadzēja sausēt, kas aizņemtu pāris gadus. Turklāt, ja to darītu pēc augstākās klases, sākumā vajadzētu veikt vēsturiskās ēkas speciālos pētījumus, izmantot dārgus specializētos apmetuma materiālus un tehnoloģijas, kurām eiroprojekta ietvaros nepietiktu naudas, paskaidroja J.Dukšinskis.

Pašlaik situācija ir tāda, kāda ir. Ūdenstorņa ēka atrodas uz grunts ūdeņiem, tāpēc neizdosies panākt ideāli sausas telpas. Tāpēc, iespējams, ka celtniekiem visus 5 garantijas gadus nāksies pielabot apmetumu un krāsot fasādi.

Atgādināsim, ka ēkas restaurāciju veica un tagad arī garantijas remontu veic firma Ditton Būve, kurai, kā agrāk ziņoja projekta koordinatori, ir diezgan liela pieredze vēsturisko pieminekļu restaurācijā.



Написать комментарий