Darba nav un naudas arī – nepieciešama palīdzība

foto pkhawkonpotbellypigs.wordpress.com
foto pkhawkonpotbellypigs.wordpress.com

Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldēs sociālās palīdzības nodaļā pie sociālā darbinieka griezās klients ar lūgumu piešķirt trūcīgas ģimenes statusu, izskaidrojot ģimenes situāciju tika konstatēts, ka klients ar sievu ir bezdarbnieki, bērns mācās skolā, vienīgais ienākumu veids ir valsts ģimenes pabalsts un sievas vecāki atbalsta ģimeni atvedot produktus, jo dzīvo laukos.

Ienākumu trūkuma dēļ ģimene nevar apmaksāt rēķinus par komunālajiem pakalpojumiem ir sakrājušies parādi, apmaksāt bērnam ēdināšanu skolā.

Izklausoties ģimenes situāciju un pārbaudot personu datus, tika pieņemts iesniegums un deklarācija trūcīgas ģimenes statusa noformēšanai. Tika veikta dzīves apstākļu apsekošana, lai konstatētu, ka ģimenei tiešām ir nepieciešama gan materiālā, gan sociālā palīdzība. Apsekošanas laikā tika konstatēts, ka ģimenei tiešām ir nepieciešama palīdzība un speciālistu atbalsts.

Izvērtējot ģimenes ienākumus un sociālo situāciju ģimenei tika piešķirts trūcīgas ģimenes statuss, piešķirts pabalsts garantētā ienākuma līmeņa nodrošināšanai (katru mēnesi 6 mēnešu laikā), ar klientiem tika noslēgta vienošanās par līdzdarbību pasākumu veikšanai ģimenes problēmas risināšanai ar sociālo pakalpojumu nodaļas ģimenēm ar bērniem sociālo darbinieku, piešķirts dzīvojamās telpas lietošanas saistīto pakalpojumu pabalsts Ls 5.00 mēnesī, sniegta konsultācija par veselības aprūpes pabalsta piešķiršanas pabalsta saņemšanas kārtību, ar trūcīgas ģimenes statusa izsniegto izziņu ģimenes locekļi tiek atbrīvoti no pacienta apmaksas stacionārā un apmeklējot ārstus speciālistus. Bērnam tika apmaksāta bezmaksas ēdināšana skolā.

Ģimene noformējot trūcīgas ģimenes statusu un saņemot pienākošos pabalstus neieradās divu mēnešu laikā pie sociālo pakalpojumu nodaļas ģimenēm ar bērniem sociālā darbinieka, lai risinātu ģimenes sociālo situāciju. Konstatējot, ka ģimene nevēlas līdzdarboties ar Sociālo lietu pārvaldes sociālajiem darbiniekiem tika anulēts trūcīgās ģimenes statuss un pārtraukta materiālās palīdzības piešķiršana.