Vecmāmiņas no Butļerova ielas 8 un Arhitektu ielas 23, lūdzu, nebarojiet kaķus pagalmā! 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcijā ir saņemta vēstule no Butļerova ielas 10 un kaimiņu māju iedzīvotājiem, kas lūdz palīdzēt: «Mēs dzīvojam Butļerova ielā 10 un kaimiņu mājās.

Pagalmā notiek kaut kas šausmīgs, esam noguruši no kaķu „dziesmām”, kuru ir ļoti daudz, bērnu smilšu kastē nav iespējams rotaļāties, jo tajā ir kaķu izkārnījumi. Vairākas reizes vērsāmies pie vecmāmiņām, kas tos baro, - nekādas reakcijas. Var būt caur avīzi mūs sadzirdēs - vecmāmiņas no Butļerova ielas 8 un Arhitektu ielas 23, lūdzu, nebarojiet kaķus pagalmā!»

Saņemot šāda veida vēstuli, mēs griezāmies pie Daugavpils dzīvnieku patversmes vadītājas Žanetes Sosnāres, kura pastāstīja, ka saskaņā ar LR likumdošanu daudzdzīvokļu māju pagalmos var uzturēties ielu kaķu kolonijas, taču viņus ir nepieciešams reģistrēt, dzīvnieki ir jāsterilizē un jāuztur kārtībā viņu uzturēšanās un ēdināšanas vieta.

Patversmes direktore arī paziņoja, ka likums, kas atļauj uzturēt pagalmos kaķu kolonijas, nenosaka to uzturēšanas normas, izņemot pamatnormu – ielas dzīvnieku uzturēšanas rezultātā nedrīkst veidoties antisanitārie apstākļi. Kā arī likums nenosaka, kā jārīkojas citiem mājas iemītniekiem, kas nav ar mieru ar šādu situāciju.

Ž.Sosnāre ieteica iemītniekiem sanitārijas neievērošanas gadījumā griezties municipālajā policijā, kurai vajadzētu ierasties un atrisināt situāciju.

Pašlaik Daugavpilī oficiāli ir reģistrētas aptuveni 40 ielu kaķu kolonijas, kurās dzīvo aptuveni 200 kaķi. Patversmes vadība solīja noskaidrot, vai to vidū ir Butļerova ielā 10 pagalmā dzīvojošā kolonija. Saņemot šo informāciju, paziņosim to mūsu lasītājiem.

Atgādināsim, ka dzīvnieku patversmes tālruņa numuri ir 65471689, 29790219, municipālās policijas tālruņa numurs — 654 21500.


Написать комментарий

Labi cilvēki, mīl dzīvniekus. Paēdušie izbadējušos dzīvu radību nesaprot .Iemāciet mīļie vecāki arī saviem bērniem par kādu rūpēties nevis sūdzaties!!!