Gorod.lv lasītāju vairākumam patika šī gada Pilsētas svētki

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Visos laikos, neskatoties uz cilvēces civilizācijas uzplaukuma vai krīzes posmiem, cilvēki tiecās pēc svētkiem. Pat kara vai slimību laikos notika lieli svētki, kaut arī brīžiem tas bija dzīres mēra laikā. Sākotnēji tiem bija tikai reliģiskais raksturs, un piemiņas dienas tika atzīmētas, ievērojot visus nepieciešamos noteikumus.

Ar laiku svētku kļuva arvien vairāk, un mūsdienās mēs svinam ne tikai personīgus svētkus, piemēram, dzimšanas dienas vai kāzas, bet arī dažādas gadadienas. Šādas dienas uzlabo mūsu emocionālo un psihisko veselību, dod iespēju atpūsties, atslābināties un jautri pavadīt laiku.

Svētki mūs uzlādē ar enerģiju, ļauj uzkrāt priecīgo nosakņojumu visai nedēļai vai pat mēnesim. Tad ir viegli strādāt, ikdienas darbus var veikt ātri un ar prieku. Psiholoģi ir pierādījuši, ka jau gatavojoties svētkiem, cilvēkiem palielinās prieka un stresa hormonu līmenis, un šāda veida pozitīvais stress ir veselīgs cilvēka miesai un psihei.
Tas nozīmē, ka daugavpilieši un pilsētas viesi pagājušajā nedēļā saņēma lielu pozitīvās enerģijas devu, jo Pilsētas svētki pagāja jautri, spilgti un pozitīvi.

Saskaņā ar Gorod.lv veikto aptauju, mūsu lasītāju vairākumam – 80% - patika Daugavpils kārtējās dzimšanas dienas svinēšana. 44% no viņiem bija sajūsmā par Pilsētas svētku pasākumiem, 24% respondentu uzskata, ka svētki nebija slikti, vēl 12% uzskata, ka svētki bija diezgan normāli.

12% aptaujas dalībnieku bija neapmierināti ar pagājušajiem svētkiem. Vēl 5 % respondentu Pilsētas svētki ne visai patika, laikam, viņi pieder pie mūžīgo skeptiķu kategorijas. Bet no otrās puses, katram ir tiesības uz savu viedokli. Jo īpaši tāpēc, ka svētki padara mūsu dzīvi spilgtāku un daudzveidīgāku, īpaši salīdzinājumā ar darba ikdienu.


Написать комментарий