Dienvidāfrikā par policijas šefu pirmo reizi iecelta sieviete

foto timeslive.co.za
foto timeslive.co.za

Dienvidāfrikas Republikas prezidents Jakobs Zuma no amata atlaidis korupcijā vainoto policijas šefu Genu Celli, viņa vietā pirmo reizi valsts vēsturē ieceļos sievieti, vēsta raidsabiedrība BBC.

Celles vietā prezidents nolēmis iecelt Mangvaši Phijegu, kura kļūs par pirmo policijas priekšnieci sievieti valsts vēsturē.

Celle, kura priekšgājējs arī tika notiesāts par korupciju, par aizdomās turēto tika pasludināts jau oktobrī, kad radušās aizdomas, ka policijas šefs ir iesaistīts nelikumīgās darbībās ar nekustamo īpašumu. Viņš gan visas pret viņu vērstās aizdomas noliedza.

Pērn Dienvidāfrikas Korupcijas apkarošanas šefs Tuli Madonsels paziņoja, ka policijas ēka tiekot īrēta par uzpūstu cenu. Madonsels paziņoja, ka policijas šefs ir viens no tiem, kurš ir atbildīgs par negodīgo īres darījumu.

Izmeklēšanā atklāts, ka valdība maksājusi uzpūstu īres cenu par policijas ēku un it kā īrei paredzēto naudu valdības pārstāvji tērējuši saviem mērķiem. Piemēram, viens no noziegumā vainotajiem valstsvīriem iztērējis aptuveni 68 000 dolāru (34 000 latu) nepamatoti dārgiem luksus ceļojumiem un viesnīcām. Viņš ceļojis uz Zviedriju, kur apciemojis savu par narkotiku noziegumiem apcietināto draudzeni.

Oktobrī prezidents atlaida vairākus valdības pārstāvjus, kurus apsūdzēja korupcijā un neattaisnotos tēriņos.

Iepriekšējais policijas šefs 2010.gadā tika apsūdzēts par kukuļņemšanu no kāda narkotiku dīlera.


Написать комментарий