Paziņojums par Rēzeknes pilsētas attīstības programmas 2014.-2020.gadam izstrādes uzsākšanu

foto thephoto.lv
foto thephoto.lv

2012. gada 25. maijā ar Rēzeknes pilsētas domes lēmumu „Par Rēzeknes pilsētas attīstības programmas 2014.-2020. gadam izstrādes uzsākšanu” (sēdes protokols nr.12, 5.§) ir uzsākta Rēzeknes pilsētas attīstības programmas 2014.-2020. gadam izstrāde, apstiprināts darba uzdevums un izpildes termiņi. Attīstības programmu plānots izstrādāt līdz 2013. gada 1. jūnijam.

Attīstības programmas izstrādes mērķis ir veicināt ekonomisko izaugsmi, sociālo stabilitāti un vides kvalitāti Rēzeknes pilsētas teritorijā. Attīstības programmas sagatavošanas gaitā tiks apzinātas pilsētas priekšrocības, problēmas un aktuālās vajadzības. Tiks noteikti pilsētas attīstībai perspektīvie uzņēmējdarbības virzieni un sagatavots investīciju plāns – īstenojamo projektu saraksts. Attīstības programma tiks izmantota pašvaldības budžeta plānošanai, ES finansējuma, valsts atbalsta un privāto investīciju piesaistei.

Attīstības programmas izstrādē ir būtiska katra Rēzeknes pilsētas iedzīvotāja līdzdalība, jo tikai kopīgi ir iespējams panākt būtiskus uzlabojumus pilsētas attīstībā. Ikviens pilsētas iedzīvotājs tiek aicināts aizpildīt anketu, piedalīties pašvaldības organizētajos semināros un rakstiski sniegt priekšlikumus. Informācija par sabiedrības līdzdalības iespējām tiks ievietota Rēzeknes pilsētas mājas lapā www.rezekne.lv un Rēzeknes pilsētas domes informatīvajā izdevumā "Rēzeknes vēstnesis". Priekšlikumi attīstības programmas izstrādei adresējami Rēzeknes pilsētas domei: Atbrīvošanas 93, Rēzekne, LV-4600 vai elektroniski uz e-pastu planosana@rezekne.lv. Fiziskas personas lūdzam norādīt savu vārdu, uzvārdu un adresi, juridiskās personas – nosaukumu, reģistrācijas datus un adresi.

Par attīstības programmas izstrādi ir atbildīga Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvalde. 

Jau iepriekš informējām, ka ir uzsākta Rēzeknes pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas izstrāde līdz 2030. gadam. Izstrādes laikā tiks noteikts Rēzeknes pilsētas ilgtermiņa nākotnes redzējums; definēti stratēģiskie mērķi, attīstības prioritātes; noteikta un grafiski attēlota Rēzeknes pilsētas telpiskās attīstības perspektīva.

Attīstības programma un ilgtspējīgas attīstības stratēģija ir plānošanas dokumenti, kas noteiks pamatu Rēzeknes pilsētas attīstībai nākotnē.

13.06.2012 , 17:30

rezekne.lv


Написать комментарий