Latgales iedzīvotājiem būs pieejami aptuveni 40 miljoni, lai attīstītu lauksaimniecību

foto sabmiller.com
foto sabmiller.com

Lauku atbalsta dienests paziņoja, ka ir sācies pieteikumu pieņemšanas laiks, lai piedalītos piecos dažādos konkursos, kas veicinās lauksaimniecības darbību un nodarbinātību lauku teritorijās, dažādos ar lauksaimniecību nesaistītus pasākumus, attīstīs peļņas gūšanas alternatīvus avotus lauku reģionos un radīs konkurētspējīgus lauksaimniecības uzņēmumus Latvijā.

Kopumā no eirofondiem šiem projektiem tiek piešķirti vairāk kā 42 000 000 latu.

Konkursi attiecas uz dažādām lauksaimniecības nozarēm, sākot ar investīcijām akvakultūras uzņēmumos un lauksaimniecības modernizāciju līdz naturālās saimniecības daļējas restrukturizācijas un pievienotās vērtības produkcijas ražošanas.

Saeimas deputāts no Latgales Juris Viļums griezās pie iedzīvotājiem ar aicinājumu atbalstīt šos projektus, jo daudzas programmas tika domātas tieši Latgales reģiona mūsu daļai.

Pēc biedrības „Latgales Saeima” valdes locekļa vārdiem, atbalstāmo nozaru spektrs ir ļoti plašs – gan izstrādājumu izgatavošana no koka un ādas, gan tekstila, adāmo izstrādājumu izgatavošana, dzērienu ražošana. Turklāt projektu novērtējumu nosacījumi ir Latgalei īpaši izdevīgi, un kas varētu cilvēku pārliecināt labāk par novadnieka vai kaimiņa pozitīvo piemēru. Tāpēc katram Latgales iedzīvotājam vajadzētu apsvērt savas iespējas un paplašināt savu uzņēmējdarbību vai ieteikt to citiem.


Написать комментарий