Vasiļjeva un Prisjažņuka iekļūst Eiropas snūkera čempionāta pusfinālā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpilī notiekošā Eiropas čempionāta snūkerā izslēgšanas sacensību pusfinālu otrdien sasniedza Latvijas sportistes Tatjana Vasiļjeva un Anna Prisjažņuka.

Tikmēr ceturtdaļfināla barjeru nepārvarēja cita Latvijas pārstāve Inese Lukaševska.

Aizvadītajā cīņā pērnā gada fināliste Vasiļjeva ar 4-1 uzvarēja beļģieti Navalu Tuzani. Lai arī pirmajā freimā Latvijas pārstāve piedzīvoja neveiksmi, nākamajos četros Vasiļjeva tika pie pārliecinošām uzvarām.

Savukārt Prisjažņuka ar rezultātu 4-2 pārspēja Krievijas snūkeristi Irinu Gorbataju. Šajā duelī pēc četriem nospēlētiem freimiem rezultāts bija neizšķirts 2-2, tomēr nākamajos divos freimos Prisjažņuka nodrošināja panākumu.

Tikmēr 2009.gada Eiropas čempionāta bronzas ieguvēja Lukaševska ar 2-4 zaudēja Polijas sportistei Evai Paviņskai. Arī šajā cīņā vēl pēc četriem nospēlētiem freimiem rezultāts bija neizšķirts 2-2.

Pārējiem Latvijas sportistiem sacensības jau noslēgušās - vīriešu turnīrā izslēgšanas pirmajā kārtā neveiksmes cieta visi trīs tajā iekļuvušie mājinieki, bet "Masters" sacensībās neviens nemaz nespēja sasniegt izslēgšanas cīņas.

Eiropas čempionāts Daugavpilī ilgs līdz ceturtdienai. Tajā piedalās ap 150 dalībniekiem no vairāk nekā 20 Eiropas valstīm.

No 5.jūnija līdz 10.jūnijam norisinājās kvalifikācijas spēles, līdz trešdienai risināsies izslēgšanas spēles, bet ceturtdien notiks finālspēles. Pirms tam svētdien notika paraugspēle, kurā piedalījās Pasaules profesionālās snūkera līgas reitinga "top 16" spēlētāji Džo Perijs un Marks Viljamss.

Eiropas čempionāts snūkerā Daugavpilī notiek, lielā mērā pateicoties arī Vasiljevas panākumiem. Šogad aprīlī Latvijas snūkeriste pārī ar Periju kļuva par pasaules čempioni jauktajās dubultspēlēs.


Написать комментарий