Ukrainas prezidents paraksta likumu par smēķēšanas aizlieguma paplašināšanu

foto smokersnews.net
foto smokersnews.net

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs parakstījis likumu, kas paplašina vietu sarakstu, kurā aizliegta smēķēšana, papildinot to ar ēkām, veselības aprūpes un izglītības iestāžu teritorijām un citām vietām, trešdien informēja Ukrainas prezidenta preses dienestā.

Janukoviča parakstītais likums aizliedz tabakas izstrādājumu, elektronisko cigarešu un ūdenspīpju smēķēšanu liftos un taksofonu kabīnēs, veselības aprūpes un izglītības iestāžu teritorijās, bērnu rotaļu laukumos, sporta un atpūtas bāzēs, dzīvojamo māju kāpņu telpās, sabiedriskajā transportā un sabiedriskā transporta pieturās, ēkās, kur tiek veikta sabiedriskās ēdināšanas uzņēmējdarbība, kā arī kultūras nozīmes objektos, valsts un pašvaldības institūciju ēkās.

Tāpat, izņemot tam speciāli ierīkotas vietas, aizliegts smēķēt uzņēmumu, iestāžu un organizāciju telpās un īpašumos, viesnīcās un tamlīdzīgās vietās, kopmītnēs, lidostās un stacijās.

Jaunajā likumā noteikts, ka speciālās vietas smēķēšanai nedrīkst pārsniegt 10% no kopējās telpu platības, tām jābūt aprīkotām ar ventilāciju vai citiem līdzekļiem tabakas dūmu izkliedēšanai.

Par smēķēšanas aizlieguma pārkāpumu var piemērot sodu no 1000 līdz 10 tūkstošiem grivnu (69-688 latiem).

Likumprojektu Ukrainas parlaments apstiprināja 24.maijā.


Написать комментарий