J.Dukšinskis cer, ka mitrums Rotko mākslas centrā netraucēs izvietot tajā mākslinieka gleznu oriģinālus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Lai nākotnē ar Rotko mākslas centru, kas tiek veidots cietoksnī, nenotiktu tas pats, kas ar ūdenstorni, pēc kura restaurācijas ir pagājis gads un jau ir uzsākti garantijas remontdarbi, projekta koordinatori apsver domu pieslēgt apkuri arsenāla ēkā, kurā atradīsies Centrs. Šo informāciju portālam Gorod.lv paziņoja cietokšņa pārvaldnieks Jānis Dukšinskis.

Atgādināsim, ka pagājušajā ziemā ēkā jau tika pieslēgta apkure, jo notika iekštelpu darbi. Pašlaik celtnieki ir sākuši krāsot ēkas fasādi, un Cietokšņa iedzīvotāji uzreiz pamanīja, ka krāsa ir uzklāta nevienmērīgi, uz sienām parādās traipi un sāls, kas liecina par to, ka ēka nav pietiekoši izžuvusi.

Komentējot situāciju, ka vēsturiskajai ēkai, kurā tika ieguldīti miljoni latu, varētu nebūt cienīgā ārējā izskata, J.Dukšinskis izteica pieņēmumu, ka ar laiku ēka izžūs un fasāde izskatīsies labāk. Centrā tiks uzturēts noteikts mikroklimats, ko nodrošinās speciālais aprīkojums, tāpēc mitrums netraucēs izvietot šeit slavenā mākslinieka gleznu oriģinālus.

Tiek plānots pabeigt centra izveidošanas darbus šī gada oktobrī.


Написать комментарий