‘Palladium’ uzstāsies kanādiešu māksliniece Grimes

foto delfi.lv
foto delfi.lv

23. novembrī koncertzālē "Palladium" uzstāsies Grimes - viena no intriģējošākajām pēdējā laika indie elektro-pop māksliniecēm, portālu "Delfi" informē koncerta organizatori.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu Serviss kasēs un internetā sākot no piektdienas, 15.jūnija, biļetes cena – 12 lati. Koncerta sākums pulksten 22.

Grimes jeb īstajā vārdā Klēra Bušēra (Claire Boucher) ir kanādiešu mūziķe no Monreālas. Bušēras talantu diapazonā ietilpst gan vokāls, gan taustiņinstrumenti, kā arī mūzikas producēšana un videoklipu uzņemšana. Grimes, kas ir Klēras izdomāts projekts, harmoniski apvieno muzikālos un vizuālos elementus, veidojot psihodēliski elektronisku skanējumu kas neatstās vienaldzīgu nevienu klausītāju.

Savu debijas albumu "Geidi Primes" Grimes izdeva 2010. gadā, kam ātri vien sekoja otrais albums "Halfaxa" (2010) un sadarbības albums ar D'eon "Darkbloom" (2011). Katrā Grimes albumā jūtami dažādi stili un ietekmes, ieskaitot Enju (Enya), TLC un Aphex Twin. Atšķirīgo mūzikas žanru sajaukums ir viena no mākslinieces mūzikas raksturīgākajām iezīmēm; Grimes projektā tiek apvienoti tādus žanri kā New Age, K-pop, New Jack Swing un citi laikmetīgās mūzikas stili.

Grimes jaunākais 2012. gada albums "Visions" izpelnījies plašu pasaules mūzikas kritiķu atzinību. "Pitchfork" ierindoja mākslinieces albumu "labākās jaunās mūzikas" kategorijā, atzīmējot to kā vienu no labākajiem jaunajiem 2012. gada muzikālajiem sasniegumiem.

Grimes ir iesildījusi gan Likkes Li (Lykke Li) koncertus, gan sadarbojusies ar Majical Cloudz singla "Dream World" veidošanā, kā arī plāno piedalīties populārā elektronikas mūzikas producenta un izpildītāja Skrillex 2012. gada vasaras koncertturnejā.

Grimes meistarīgi apvieno progresīvākās mūsdienu mūzikas tehnoloģiju iespējas ar unikālu vokālu, oriģināliem tekstiem un radošiem mūzikas klipiem. Bušēras muzikālo izpildījumu bieži salīdzina ar tādām grupām kā "Nite Jewel" un "Cranes", tomēr Grimes izteikti piesaista publikas uzmanību ar savu svaigo un gaisīgo skanējumu, prasmīgi savienojot pop mūzikas struktūrismu ar maigi plūstošajām indie elektro-pop melodijām, vēsta koncerta organizatori.

Mākslinieces melodiskais un vokālais skanējums izceļas ar dziļi emocionālu piesātinātību; neskatoties uz Grimes mūzikas pacilāto noskaņu, tās būtībā tiek atspoguļota mākslinieces reālā un dīvainā pasaule.

Koncertos Grimes parasti var sastapt, izpildot gan dziesmu instrumentālās, gan vokālās daļas vērienīgu sintezatoru ielenkumā. Mūziķe publiku saviļņo ar dinamisku, aizraujošu un dabisku priekšnesumu; izpārdotie koncerti, augstie kritiķu vērtējumi un uzticīgie fani veido pārliecinošu platformu talantīgās mākslinieces nākotnes panākumiem.

 


Написать комментарий