Vasiļjeva sasniedz Eiropas čempionāta snūkerā finālu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latvijas sportiste Tatjana Vasiļjeva trešdien sasniedza Daugavpilī notiekošā Eiropas čempionāta snūkerā finālu, vēsta portāls "lv-snooker.com".

Savukārt vēl viena Latvijas sportiste Anna Prisjažņuka piedzīvoja neveiksmi pusfināla cīņā, sacensības noslēdzot kopvērtējuma trešajā pozīcijā.

Prisjažņuka sacentās ar seškārtējo Eiropas čempioni Vendiju Jansu no Beļģijas, kura bija izteikta savu dueļu favorīte. Tomēr mačā pārsvars nebija tik uzkrītošs un turklāt pirmajā freimā Prisjažņuka spēja izcīnīt uzvaru.

Nākamajā partijā Jansa iesita 43 punktu breiku, taču ar to vēl uzvarai nepietika. Izredzes atspēlēties bija arī Prisjažņukai, taču beigās mazliet pietrūka veiksmes. Līdzvērtīgi Latvijas spēlētāja pret čempioni cīnījās arī trešajā freimā, bet noslēgumā Jansa ar pāris nelieliem breikiem panāca 2-1 savā labā.

Spēles ceturtajā freimā Jansa uzvarēja ar 58:6, bet pēc pārtraukuma ar 54 punktu breiku nodrošināja uzvaru mačā ar 4-1 un vietu sacensību finālā.

Kā zaudējusī pusfināliste Prisjažņuka tiks pie čempionāta bronzas godalgas, kas šāda mēroga sacensībās viņai ir vēl nebijis panākums.

Jansas pretiniece noskaidrojās pagājušā gada Eiropas čempionāta finālistes Tatjanas Vasiļjevas un polietes Evas Pavinskas duelī. Cīņa izvērtās smaga un ilgstoša galvenokārt tāpēc, ka ne viena, ne otra spēlētāja nebija uzdevumu augstumos un rezultāts auga lēnām.

Mača pirmajā freimā Vasiļjeva uzvarēja ar 70:34, bet nākamajā nesekmīgi centās izglābties, meklējot snūkerus, un rezultāts kļuva 1-1. Spraigā nākamās partijas galotnē dažas neiesistas bumbas Vasiļjevas izpildījumā un Pavinskas sekmīgā izkļūšana no snūkeriem nosvēra svaru kausus par labu pēdējai, ļaujot pirmo reizi mačā izvirzīties vadībā. Tomēr gandrīz tikpat saraustītā ceturtā freima izskaņā panākumu guva Vasiļjeva, un pārtraukumā spēlētājas devās pie neizšķirta rezultāta 2-2.

Spēles raksturs turpinājumā īpaši nemainījās, un notikumu gaita bija neprognozējama. Spēles piektajā freimā veiksmīgā kārtā uzvarēja Vasiļjeva pēc tam, kad Pavinska, spēlējot pēdējo melno bumbu, "noslīcināja" lūzā balto. Taču pēc tam sekmīgāk nospēlēja poliete un panāca 3-3.

Izšķirošajā partijā abas spēlētājas joprojām nespēja izveidot kaut cik vērā ņemamas sērijas, taču visu laiku vadībā turējās Vasiļjeva. Pat raidot lūzā pēdējo zilo bumbu, kas vienlaicīgi bija arī mačbumba, vēl nevarēja atviegloti uzelpot, jo Pavinska noteikti nedomāja atteikties no snūkerošanas mēģinājumiem. Tiesa, drīz vien poliete pati pieļāva kļūdu un tad gan devās paspiest roku sāncensei.

Dāmu sacensību fināls paredzēts ceturtdien, plkst.11. Mačs tiks spēlēts līdz pieciem uzvarētiem freimiem. Tāpat plkst.11 tiks uzsākti arī vīriešu un "Masters" sacensību fināli. Par titulu vīriešu konkurencē sacentīsies Skots Donaldsons (Skotija) un Brendans O'Donohjū (Īrija), bet "Masters" finālā par zeltu cīnīsies trīskārtējais šo sacensību uzvarētājs Darens Morgans (Velsa) un pašreizējais čempions Stīvs Džads (Anglija).

Kā ziņots, vīriešu turnīrā izslēgšanas pirmajā kārtā neveiksmes cieta visi trīs tajā iekļuvušie mājinieki, bet "Masters" sacensībās neviens nemaz nespēja sasniegt izslēgšanas cīņas.

Eiropas čempionātā piedalās ap 150 dalībniekiem no vairāk nekā 20 Eiropas valstīm.

Eiropas čempionāts snūkerā Daugavpilī notiek, lielā mērā pateicoties arī Vasiljevas panākumiem. Šogad aprīlī Latvijas snūkeriste pārī ar Periju kļuva par pasaules čempioni jauktajās dubultspēlēs.


Написать комментарий