Uz Daugavpils šosejas 'pārķer' 12 miljonus kontrabandas cigarešu

foto VID
foto VID

Valsts ieņēmumu dienests (VID) sadarbībā ar Drošības policiju uz Daugavpils šosejas noķēris kravas automašīnu ar vairāk nekā 12 miljoniem kontrabandas cigarešu. VID lēš, ka ir novērstais kaitējums valsts budžetam ir aptuveni 1,36 miljoni latu.

Svētdien VID Muitas kriminālpārvalde sadarbībā ar Drošības policiju uz Daugavpils šosejas 120.kilometrā pārbaudīja kāda Latvijā reģistrētā uzņēmuma kravas automašīnu un auto kravas nodalījumā konstatēja 12 920 000 dažādu marku cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām. Automašīnas vadītājs, kāds 1979.gadā dzimis Latvijas pilsonis, nevarēja izskaidrot nedz cigarešu izcelsmi, nedz uzrādīt kravas pavaddokumentus.

Nākamajā dienā VID Muitas kriminālpārvaldē par notikušo uzsāka kriminālprocesu par neatļautām darbībām ar muitošanai pakļautām precēm un citām vērtībām. Automašīnas vadītājam ir piemērots aizdomās turamās personas statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kravā atrastās cigaretes ir novietotas VID telpās izņemto preču glabāšanai, vēlāk tās nodos iznīcināšanai Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes speciālistu aplēsēm novērstais kaitējums valsts budžetam ir aptuveni 1,36 miljoni latu.

Izmeklēšanas interesēs VID šobrīd plašāku informāciju nesniedz.


Написать комментарий